Putin Pegida„Drapelul rus devine din ce în ce mai popular în rândul radicalilor de dreapta din Europa” – scrie revista germană Der Spiegel: la tricolorul rus flutura la demonstrații deasupra capetelor suporterilor italieni ai „Ligii de Nord”, din PEGIDA germană și – într-o formă oarecum modificata – a neonaziștilor saxoni.

Explicatia este că Rusia a obtinut legături strânse cu mișcările europene de dreapta. De exemplu, la congresul partidului francez „Frontul Național”, condus de Marine Le Pen, invitatul de onoare era trimisul Moscovei, deputatul partidului lui Putin „Rusia Unită” și vice-presedintele Dumei de Stat din Rusia, Andrei Isaiev. La congresul nationalistilor francezi el a vorbit destul de răspicat despre ocupația americana a Europei.

La rândul său, liderului „Ligii Nordului” Matteo Salvini îi place să pozeze în tricouri cu portretul lui Putin.

Lista de prieteni de extrema dreapta a Rusiei lui Putin este lunga. Așa cum se spune în ultimul raport al serviciului de informații ceh – BIS – „Rusia creează în prezent o structură similară conceptului de Internaționala Comunistă. Numai ca, de data asta, Moscova si-a gasit agenti de influenta în Occident, dar și teren pentru recrutarea de noi agenti pentru servicii speciale nu în randurile comunistilor straini. Noul front al Moscovei este de dreapta.Pegida steag rus

Bloggerii ruși deja au botezat noua rețea „Internationala Neagra”. Din punct de vedere ideologic, „această structură este bazată pe expansionismul neo-euroasiatic al lui Alexandr Dugin”. Acesta viseaza la o „revoluție mondiala conservatoare”, iar cartea sa despre geopolitică este lectură obligatorie pentru ofiterii Statului Major General rus.

Dar, în afara de Dugin, la Moscova există o altă figură-cheie – oligarhul arhiconservator Konstantin Malofeev. În vârstă de 39 de ani, acest om de afaceri conduce fondul de investiții moscovit Marshall-Capital. El se consideră un monarhist ortodox. În multe interviuri el afirma că Rusia ar trebui sa se declarare succesoarea Imperiului Rus și sa revina la autocrație.

Konstantin Malofeev

Konstantin Malofeev

De asemenea, magnatul a jucat un rol important în anexarea Crimeei: cu câteva săptămâni înainte de intervenția armata a Rusiei,  Malofeev a zburat la Sevastopol. Potrivit lui, el a fost cel care ar fi transmis la Kremlin propunerea lui Serghei Aksionov, premierul Crimeei. Apoi, consilierul lui Malofeev în relații publice a fost șeful „guvernului” din Doneţk. În plus, în 2015, a fondat un nou canal de televiziune „Ţarigrad TV”.

Malofeev nu ascunde obiectivele sale în ceea ce privește UE. Potrivit lui, „misiunea Moscovei este eliberarea Europei de totalitarismul așa-numitului liberalism, a toleranței și libertatii”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to „Internaţionala Neagră” – prietenii europeni ai lui Putin

  1. yehudy spune:

    draga ivan, istoria se repeta: asa cum stalin l-a ajutat financiar si politic pe hitler sa ajunga la putere (sa nu uitam, draga ivan, stalin a interzis comunistilor germani sa se alieze cu social-democratii germani si in felul asta a ajuns hitler la putere), la fel putin sponsorizeaza extrema dreapta ca sa torpileze europa 🙂
    dar euroa sigur stie ce se intamla si nu o sa se intample din nou 🙂
    sigur extremistii vor fi acuzati de finantare ilegala, iar banii rusiei vor fi pierduti intr-o noua gaura neagra 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top