internet cu pasaportulPremierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret potrivit căruia pentru a accesa Internetul în locuri publice (cafenele, metrouri, parcuri, etc ..), utilizatorii vor trebui să se logheze utilizând date din paşaport (actul de identitate se numeşte paşaport în Rusia).

În plus, furnizorul de Internet va înregistra gadgetul utilizatorului, astfel că numărul unic de inregistrare va fi obligatoriu pentru accesarea rețelei. Operatorul de Internet va fi obligat să stocheze aceste date timp de șase luni și să le ofere organelor de drept la cerere

Opiniile experților variază: unii susţin , din cauza numărului mare de persoane care folosesc WiFi în zone publice, un astfel de control nu va fi posibil din motive tehnice. Alții spun că se poate crea o interfaţă specialaprin care utilizatorul sa introduca datele din pașaport, dar, în acest caz, nimeni nu poate verifica autenticitatea informațiilor introduse.

Ce e urat la americani, la rusi e parfum

De asemenea, pe 7 august, Guvernul a obligat rețelele sociale și alte site-uri populare sa instaleze hardware și software cu ajutorul carora serviciile de securitate sa fie capabile sa receptioneze in timp real informații despre acțiunile utilizatorilor acestor site-uri.

Astfel, practicile de spionare a Intrenetului, implementate de NSA si care au declansat un scandal mediatic in SUA, par sa aiba un corespondent pe masura in internetul rusesc. Singura diferenta este ca Kremlinul nu se sinchiseste de opinia publica.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top