BrennanDirectorul Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, John Brennan, a lansat un avertisment către președintele ales al SUA, Donald Trump, în ceea ce privește Rusia, spunând că ”promisiunile rușilor nu se concretizează mereu”, transmite BBC.

În interviul acordat BBC, directorul CIA i-a făcut președintelui ales al SUA câteva recomandări privind relația cu Rusia. Donald Trump a spus deschis că speră să aibă o relație bună cu președintele rus Vladimir Putin, dar că trebuie să fie prudent în discuțiile cu regimul de la Kremlin.

„Rusia este o țară care urmărește propriile interese naționale, de multe ori în detrimentul oamenilor care trăiesc în țările în care ea acționează. Eu cred că președintele Trump și noua administrație ar trebui să trateze cu precautie promisiunile Rusiei. În opinia mea, promisiunile rușilor nu se concretizează mereu”, a avertizat șeful CIA.

Totodată, în interviul acordat postului britanic, John Brennan, care va părăsi funcția de director al CIA în ianuarie 2017, a descris riscurile pe care le-ar presupune decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear menit să împiedice Teheranul să se doteze cu bomba nucleară.

„În primul rând, faptul că o administrație ar anula un acord convenit de administrația precedentă ar fi nemaivăzut. Mai mult, demersul ar putea duce în Iran la demararea unui program de înarmare, iar asta ar determina și alte state din regiune să își lanseze propriile astfel de programe”, a explicat Brennan, subliniind riscul declanșării unui conflict militar în regiune.

„Cred, așadar, că ar fi culmea nebuniei dacă viitoarea administrație ar anula acordul”, a insistat directorul CIA.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top