Guido MullerVicepreşedintele serviciului de informații german BND Guido Muller și șeful Biroului federal pentru Protecția Constituției Hans-Georg Maassen susţin că Rusia „desfăşoară o acțiune sistematica de destabilizare a Germaniei”.

Declaraţia a fost facuta de capii celor doua agentii secrete în timpul unei întâlniri cu usile inchise a Autorității de supraveghere parlamentare (PKGr) din Bundestag, scrie tabloidul german Bild.

Guvernul german a instruit serviciile secrete sa investigheze acțiunile pe care Rusia le efectuează pe teritoriul Germaniei. Judecând după faptul că șefii serviciilor de securitate în mod constant au apelat la cazul aşa-zisului viol, la Berlin, a rusoaicei Lisa F., tocmai acesta a fost şi motivul pentru demararea anchetei.

Lisa F., în vârstă de 13 ani, a dispărut în drum spre școală pe 11 ianuarie. A doua zi a venit acasa și a anunțat că a fost violată de „migranti din sud”. Ulterior, s-a aflat că fata a inventat totul, dar  contact sexual a existat, doar ca a fost unul consimtit (cu prietenul).

Cu toate acestea, menţioneaza reprezentanții serviciului secret german, mass-media rusă de stat, inclusiv Pervîi Kanal și RT, au raspandit incidentul în scop de propagandă, iar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat guvernul german ca incearca sa musamalizeze incidentul. El a spus că, în investigarea acestui caz „ar trebui să prevaleze adevărul și dreptatea”.

Apoi a urmat un lung schimb de replici mai mult sau mai putin diplomatice la nivel diplomatic. Biroul cancelarului Angela Merkel l-a avertizat pe Lavrov împotriva utilizării cazului în scopuri politice, iar Ministerul de Externe german a fost bucuros de „atenția mare acordată de guvernul rus obiectivitatii și transparenței sistemului judiciar”. Reporterul Pervîi Kanal, Ivan Blagoi, cel care a relatat primul despre cazul Lisei, a fost acuzat la Berlin de „incitare la ură etnică”.

Serviciile secrete germane sustin ca „autoritățile ruse au folosit în mod deliberat mass-media din Rusia pentru a discredita Germania și guvernul său”, citând ca exemplu diferitele interviuri cu germani ruși care s-ar fi întors în Rusia, din cauza faptului că Germania a devenit nesigură din cauza refugiaților.

Potrivit lui Muller și Maassen, cea mai mare preocupare a guvernului german este „potențialul ridicat de mobilizare” demonstrat de cei „mai mult de două milioane de germani rusi care locuiesc in Germania”.BND

„Aceste grupuri sunt relativ ușor mobilizate din Rusia pentru diverse demonstraţii, cum ar fi cele care au avut loc recent în toată Germania și, în special, in fata clădirii Cancelariei Federale și care nu au fost spontane”, – au spus reprezentanții serviciilor speciale, care dau ca exemplu seria de manifestatii organizate pe 23 ianuarie în orașele germane în sprijinul Lisei. În cadrul acțiunii din Berlin, sub sloganul „Stop violenței din partea migranţilor” au participat 700 de persoane, majoritatea „germani din Rusia” și neo-naziști din Berlin. După cum a menționat la data respectiva Radio Liberty, în rândul diasporei ruse din Germania sunt multi „fani deschisi ai lui Putin”, dar şi simpatizanții ai extremei dreapta din Germania.

Demonstranții au acuzat poliția de lipsa de acțiune și de complicitate cu „migrantii criminali”. Evenimente similare au avut loc în orașele Augsburg, Ellwangen, Nürnberg, Bielefeld, Erlangen, Ansbach și Neustadt, cu toate că până la acel moment era deja cunoscut faptul că dovezile de viol nu au fost găsite.

Autoritățile germane în domeniul securitatii monitorizează mai multe asociații și organizații infiintate de „germanii din Rusia”, au mai subliniat reprezentanții serviciilor speciale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 4,43 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top