Bank of ChinaVolumul de investiții chineze în economia Rusiei a scăzut cu 25% în prima jumătate anului 2015, potrivit Prime, care il citeaza pe Shen Danyang, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului din China.

Oficialul sustine că, în perioa ianuarie-iunie 2015, volumul investițiilor chineze în Hong Kong, ASEAN, UE, Australia, SUA, Rusia și Japonia a ajuns la 43.79 miliarde dolari, reprezentând 78,2% din totalul investițiilor directe ale economiei chineze in afara granitelor.

„Comparativ cu anul trecut, volumul investițiilor în economia țărilor ASEAN, Hong Kong și Statele Unite, a crescut cu 92,6%, 71,8%, respectiv 30%. Investițiile în UE au crescut cu 1,9%, iar volumul investițiilor în Australia și Rusia au scăzut cu 39,1% și, respectiv, 25%, „- a spus Shen Danyang.

În șase luni, China a investit în sectoarele nefinanciare din 147 de țări un volum de 56 miliarde de dolari, cu 29,9% mai mult decat anul trecut.

În aceeași perioadă, economia chineză a primit de peste hotare invetsitii in suma de 68,41 miliarde de dolari (8,3% mai mult decât anul trecut). Până la sfârșitul anului Beijing spera să primească 120 de miliarde de dolari investiții străine.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top