ISISÎn timp ce Rusia continua sa anunte nimicirea taberelor, depozitelor şi pozitiilor militanților ISIS (a se citi opozia armata siriana) din Siria, luptatorii  „Statului Islamic” au trecut la ofensiva, reusind sa blocheze o importantă cale de aprovizionare a armatei lui Assad, scrie The Wall Street Journal, citând surse din opoziția siriană.

Raidurile avioanelor ruse în Siria sunt atât de eficiente împotriva ISIS, încat gruparea terorista a trecut cu usirinta la ofensivă. Astfel, după mai multe zile de lupte în apropierea orașului Safira, aflat la 20 km de Alep, luptatorii ISIS au blocat o rută majoră de aprovizionare a trupelor lui Assad desfasurate la Alep.

Astazi, lupte grele s-au desfasurat langa orasul Safir și, potrivit unor membri ai opoziției, ISIS a preluat controlul unei parti a orașului.

Anterior, Coaliția Națională Siriana(CNC), care este sprijinita de Occident, a publicat o declaratie in care acuza că atacurile aeriene ale aviatiei ruse sunt principala cauză a victimelor in randul civililor și solicită protectia Organizației Națiunilor Unite.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

31 Responses to ISIS a trecut în ofensivă. Se pune întrebarea: Împotriva cui luptă ruşii în Siria?

 1. abas spune:

  Teoria cu originea indo-europeana a slavilor si a geto-dacilor, care au migrat dinspre rasarit, este o gogofita. Daca despre popoarele migratoare se stie de unde au venit si ce limbi vorbeau, cum despre slavi si daci nu se stie nimic? Decit ca in mileniul I au venit de la .. rasarit. Asa cum grecii, italienii, francezii, germanii si britanicii sunt autohtoni, la fel dacii si slavii. Despre filistini (palestinienii din Gaza) se stie sa au fost pirati in Mediterana, cu origini din Cipru si care se indeletniceau cu comertul de sclavi – slavi cumparati de la mongolii din Marea de Azov. Deci istoria este una singura.
  „In the eighteenth century, Muscovy was transformed from a static, somewhat isolated, traditional state into the more dynamic, partially Westernized, and secularized Russian Empire.” – „Propaganda patriotica desantata este cu atat mai agresiva si ostentativa cu cat mai este ceva de ascuns, ceva de furat sau ceva (personal, desigur!) de aparat sau de castigat. Se afirma adesea ca istoria este scrisa mereu de invingatori si cred ca acesta este singurul adevar istoric pe care il invatam din istorie (fie ea ”stiintifica” sau nu). De fapt, istoria ne invata ca nimeni nu invata, niciodata, nimic din istorie… Si atunci, de unde atata zel pentru rescrierea continua si interminabila a Istoriilor? Evident, zelul vine din interesele de moment ale conducatorilor (unele chiar coincizand cu interesul majoritatii populatiei), dar pana la urma totul se reduce la TERITORII/ POSESIUNI. ” Tot ce mai este de adaugat: „Larry L. Watts este un istoric american care se ocupǎ în mod special de istoria României în perioada comunistă. A absolvit cu master Universitătile din Washington, Seattle și UCLA. A obținut un doctorat la Umea University din Suedia.” si „Larry Watts minte cu nerușinare!”, as adauga ca nici asta nu stie sa o faca mai .. profesional (sa amintesc ca la el Uralii sunt in Romania si Carpatii in Caucaz).
  Va rog sa luati harta si sa va notati aceste puncte: De la Marea Neagra la sud, localitatea BURGAS – spre vest la sud de Dunare pina la GRAMADA (la sud de Calafat) – pe Dunare pina la BAZIAS – spre vest pina la RUMA (55 km la nord-vest de Belgrad – spre nord la VAC (30 km la nord de Budapesta) – spre nord-est la TISHEV (95 km la nord de Halmeu) – spre est la IVANO FRANKIVSK (140 km la nord de Izvoarele Sucevei) – pe Nistru pina la SOROCA – spre sud-est la FONTANKA (la est de Odesa). Aceasta este DACIA lui BUREBISTA in 82 BC. El este Regele uniunii tribale a geto-dacilor si intemeietorul Statului Dac (limba dacoromana). Cine s-a opus unirii tribale, cum a fost tribul cu cetatea Tyras (Odesa de astazi), cetatea le-a fost arsa.
  Deci tot ce a urmat dupa asta – 82 i.e.n. – este .. doar istorie, tot felul de imperii si popoare migratoare.

  • Zorg spune:

   La o copeică cuvântul, ți-ai luat vreo 6 – 7 ruble pe comentariul ăsta despre nimic.
   Tu n-ai nici o treabă cu articolele, nici măcar cu titlurile lor. De fapt, ce zic, tu n-ai de-a face cu realitatea. Ești degeaba

 2. abas spune:

  Se spune despre tari si popoare ca ar fi existat, de altele ca nu au existat – baliverne. Cei care au existat sunt cei care nu au venit de nicaieri si cei care nu au existat sunt cei care ai imigrat. Aici trebuie facuta o clarificare: popoarele migratoare s-au afirmat prin forta, au jefuit pe localnici si s-au stabilit/asezat numai cind nu au mai avut incotro. Referindu-ma la Europa Centrala, singurii localnici au fost grecii, geto-dacii, slavii de est si germanicii. Polonezii si lituanienii sunt popoare germanice. Popoarele migratoare sunt de origine orientala. Tin minte ca am invatat despre hunii lui Attila ca au fost la originea ungurilor si finlandezilor, se pare ca a fost eronat. Adica s-a facut confuzie intre doua popoare mongolice asemanatoare.
  Hunii lui Attila (mongoloid/finic), din 395 si-au intins imperiul, invadind sin Urali la Marea Baltica sp peninsula Balcanica. Din 406 au atacat Europa Apuseana (451) si la intoarcere s-au oprit in Cimpia Panonica (453). Ungurii, alt popor mongoloid din ramura fino-ugrica, au navalit in tinutul dintre Nipri si Carpati in 830 luptind cu alti mongoli (bulgatii si pecenegii) dupa care au continuat contra germanilor. Otto cel Mare i-a infrint in 955, fortindu-i sa se stabileasca in Cimpia Panonica.
  Bulgarii, cantonati la nord de Marea Neagra in sec. VII, au fost obligati sa migreze in Dobrogea si la sud de Dunare unde au fost slavizati.
  Prin 850 varegii/vikingi (din Suedia, care isi mmai spuneau si rusi) si-au inceput autoritatea asupra slavilor si finicilor (hunii ramasi in regiunea Novgorod) initiind Rutenia Keiveana. Sub presiunea polonilor si lituanienilor, Dinastia Rurik s-a extins sau retras la sud devenind Rusia Leiveana in 880, ocupind un teritorriu care nu a coborit mai jos de paralele 50, unde se aflau pecenegii. Epoca de Aur s-a datorat controlului asupra drumului comercial care leaga Marea Baltica, Marea Neagra si Orientul. Odata cu cruciadeloe a apus si Rusia Kieveana. Deci populatia locala erau slavii cotropiti de migratori mongoli si care au permis rusilor/vikingi sa apere granita contra bizantinilor. Chestia cu cele trei nationalitati (ucraineana, belodusa si rusa) este scoasa din burta. Rusii erau invadatorii scandinavi asemanatori danezilor si norvegienilor – „Varegii, puțini la număr, au fost repede asimilați de masa slavă.”

 3. abas spune:

  „Dar in prima tura,trebuie data Transnistria, Ucrainei, contra Bigeacului .. si dupa aceea,se va face revenirea Basarabiei” – desi atiu ca Transnistria este romaneasca, accept ideia renuntarii la ea numai pe motivul ca este foarte dificil de a o obtine inapoi. Si totusi uite ce nu-mi place: ca ma doare pe mine grija sa-i dau nu stiu cui nu stiu ce? Si nici nu am de facut nici un schimb, Basarabia include si teritoriul pina la Marea Neagra, deci trebuie luata inapoi in intregime, si anume de la cei care ne-au luat-o.
  Acuma, vad pe internet niste aiureli, ca Dobrogea nu-i romanesca, ca-i a Imperiului Otoman. Mai mult ca Quadrilaterul este bulgaresc. Deasemenea, vad cum este sa da credit strainilor sa faca istoria Romaniei: „istoriografia internațională preferând expresia geografică Țările Dunărene pentru Moldova și Țara Românească, sau Voievodatul Transilvaniei și Despotatul Dobrogei pentru celelalte două state… Istoriografia românească preferă însă denumirea de Principatele Române (care include și Transilvania).” Stimati domni, mie mi-a placut istoria si nu accept sa mi se vinda gogosi. ”Istoria Generala a Daciei sau a Transilvaniei, Tarii Muntenesti si a Moldovei ” de Dionisie Fotino, Ed Valahia, 2008. Traducere din limba greaca .. singurei traduceri romanesti a Istoriei Daciei, lucrare intocmita de serdarul Dionisie Fotino la inceputul secolului al XIX – lea si tiparita la Viena in anul 1818” – De la bun inceput, unele texte sau denumiri intalnite in carte mi-au provocat nedumeriri si chiar confuzii (si nu numai mie!)” Remarc cu multumire ca au mai ramas romani care sa apere istoria romanilor si cum Romania a fost ocupata sau aflata in diferite sfere de influenta de atitea ori, la fel si adevarata istorie a romanilor s-a cam diluat. Adevarul de necontestat este acesta: „românii sunt daci, nu romani. România este Dacia şi Dacia este România”. Dacia a existat cind nimic altceva nu a existat. Dacia este leaganul Europei Centrale.

 4. abas spune:

  Asadar, grecul ne invata ca ”boier” inseamna ”proprietar de boi” – se spune in literatura, la fel si „Daca noi ne tragem din “Decebal si Traian”, asa cum scria in manualele de istorie scolara – desi acest lucru pune un mic semn de intrebare relativ la care dintre cei mentionati juca rolul “mamei” si care cel al “tatalui”. Simtul umorului romanesc nu se dezminte. ” Astfel, daca ”fraierul” romanesc inseamna prost, naiv, usor de pacalit, ”fraierul” moldovean inseamna destept, descurcaret, stapan pe sine, hatru (adica inteligent, nu ”glumet” ca la noi).”
  .. despre originea slavona a limbii si etnicilor romani/ romini,.. limba romana/ romina era studiata in SUA la ”Departament of Slavonic Languages” .. o noua si mai buna traducere a lucrarii grecului romanizat/ rominizat Fotino .. explicatia referitoare la denumirile alternative date tiganilor (denumire de origine greaca): indieni (veniti/ adusi din India), rromi (veniti/ adusi de la Roma), si ”gypsy” (de la denumirea data de englezi arabilor egypteni si care au ajuns la noi tot via Roma)..
  Ca si teritoriul si limba a suferit modificari – latinizari si slavizari – dar care nu justifica noua scriere, care creaza confuzii (roman sau romin), si mai departe rromi in loc de tigani. Cind istoricii sau politicenii romini au adoptat de la straini termenul de „vlahi” (chiar si in forma de „valahi”), le-au permis sa joace tontoroiul in istoria originii rominesti.
  De fapt aici voiam sa ajung, dacii sunt rominii din cele trei principate raminesti – Tara Romineasca, Transilvania si Moldova. Moldovenii sunt romini din Moldova, care include tot de la Burebista incoace. Geto-dacii se trag din traci, limba daca este un dialect al limbii trace, constituind baza limbii romine. Insuficienta de informatii (de fapt numai de la anticii greci) nu justifica ca cei de astazi, oricare ar fi ei, sa scoata din burta aiureli care sa sprijine interese de moment.

 5. Radu spune:

  Crimeea a fost a tatarilor.
  Prima lovitură pentru ei a venit în 1784, odată cu ceea ce a rămas cunoscut în istorie ca pacea de la Kuciuk Kainargi, în urma căreia Imperiul Otoman a pierdut hanatul Crimeei. ”După nici trei ani, deși atunci era Ecaterina cea mare țarină a Rusiei, deși garantaseră independența acestui hanat, acesta a fost anexat Imperiului Țarist. De atunci au început valurile de imigrații”, spune Gelil Eserghep. Tătarii ocupau atunci o suprafață de șapte, opt ori mai mare decât actuala peninsulă, de la Nistru până în stepele Kubanului, regiune din Caucazul de nord. Au imigrat întâi cei din stepe. În zonă rușii au adus coloniști. Au urmat alte valuri de imigrație. Unul important s-a consemnat în 1829, odată cu pacea de la Adrianopol. A urmat 1856, după războiul Crimeei, câștigat de alianța din care făcea parte Imperiul Otoman, dar drepturile populației tătare nu au fost recunoscute. O bună parte din populația tătară din Dobrogea provine din acest val de imigrație. O alta provine de acum 800 de ani, de când unii tătari s-au așezat aici, alții în Crimeea.

  În 1917, istoria părea că le va oferi un răgaz tătarilor. Atunci, în noiembrie, s-a creat prima lor republică, sub conducerea lui Numan Celebi Cihan (1885-1918). A rămas în memoria tătarilor de pretutindeni ca fondator al Republicii Populare Crimeea şi conducătorul primului guvern al tătarilor.

  A fost însă liniștea dinaintea furtunii. Perioada bolșevică a fost una dintre cele mai dure pentru tătarii din Crimeea. Sovieticii au invadat republica și l-au împușcat pe Numan Celebi Cihan. Avea numai 33 de ani. A urmat un nou val de plecări, dar și un nou val de colonizări. Evident, nu cele mai bune elemente ale poporului rus au fost aduse în aceste noi colonii, spune Gelil Eserghep. De atunci, tătarii au început să scadă dub 50% din totalul populației.

  Cea mai neagră zi din istoria tătarilor a fost însă 18 mai 1944. Atunci, Stalin a dat ordin să fie deportați în Siberia și Asia Centrală toți tătarii din Crimeea, sub pretextul colaborării acestora cu armata nazistă. ”Au fost într-adevăr cazuri de tătari care au luptat în armata germană, pentru că li s-a promis că vor fi ajutați și ei să aibă o țară, dar grosul populației a luptat în Armata Roșie”, spune Gelil Eserghep.

  Ziua de 18 mai rămâne ziua surghiunului. ”Toți cei care trăiau în Crimeea în acea dimineață de 18 mai 1944, în proporție de 90% femei, bătrâni și copii, au fost urcați în camioane și apoi în vagoane de marfă, duși fără apă, fără mâncare, deportați. Au avut voie să ia numai o bocceluță de câteva kilograme. În primii trei ani au murit 47,8% dintre ei. Peste 10.000 de soldați care luptau pentru Armata Roșie au aflat în 1945, după un an de zile, că frații lor, familiilor lor fuseseră deportate. ”Au fost momente pe care nu cred că și-ar fi dorit nimeni să le trăiască. Al doilea război mondial ne-a rămas tuturora în minte cu holocaustul, cu progromul împotriva țiganilor, dar și pentru tătarii crimeeni a fost un adevărat genocid: au pierdut jumătate din populație în trei ani. Din acte știm că au fost deportați 256.000 de tătari. Jumătate au murit”, spune liderul tătarilor.

 6. Radu spune:

  Dupa ce ameninta cu ocuparea Romaniei si Moldovei de catre armata rusa, intre doua pahare de vodka, fac pe patriotii si ii acuza pe ceilalti de tradare! Pentru cizma ruseasca esti un tradator daca iti aperi tara de ciuma rosie! Daca ar fi de vina doar bautura, ar fi ok. S-ar trezi dimineata. E mai greu cand esti retardant. Degeaba incerci cu cafea!

 7. Clau spune:

  incredibil cum kakatzi rusnaci periodic aduc vorba de Bucovina…asa cum ungurilor le promit parti din transilvania si bulgarilor le promit Dobrogea…cine draqu va mai crede mai kakatzi rusnaci? Chiar nu vedeti ca toate cele 3 state mentionate sunt parte NATO si UE? adica state in care oricum exista libertate de miscare si exprimare? Oricine vrea se poate muta unde doreste daca nu se simte acasa… Aici sunt reguli civilizate, ai voie sa studiezi in limba materna daca asta doresti, sunt reguli comune europene…asa ca mai lasati propaganda cu „schimburile” de teritorii ca tot timpul ati inselat si mintit in tratatele voastre….Fara voia voastra ati intarit EUROPA, v-ati deconspirat cartitele infiltrate la diferite nivele in organismele europene…credeti ca nu sunt luati deja in evidenta? aaa ca nu se face scandal pe seama lor este pentru ca se urmareste toata filiera nu doar executantul spalat pe creier…

 8. cozubas spune:

  Imaginati-va ca Bucovina de Nord ar vrea sa revina la Romania,in timp ce si Romania si-ar dori asta. Insa,ce sa vezi,niste sclavi americani de origine romana,acum LGBT-isti,))) se opun spunand ca Romania „destabilizeaza zona”)))) Ba postaci imbecili,Bucovina de Nord ESTE Romania,Crimeea ESTE Rusia si toate celelalte state sovietice,SUNT SOVIETICE !!! Oare cum ati ajuns ca dupa de v-au facut tara un pamant parjolit,dupa ce v-au luat copiii ca zilieri agricoli,sclavi de corporatie sau papusi sexuale,iar pe voi v-au perforat la matul gros,dupa ce v-au calicit si indatorat pana la a sapte-a generatie dupa voi,in loc de o uriasa repulsie,voi va laudati ca aveti bocanci militari americani in tara voastra . Nu va doare deloc de Bucovina de Nord,o bucatica de Romania detinuta de Ucraina,prietena voastra,dar va ustura si va arde de Crimeea ca a revenit la patria mama ! Va laudati cui are timp sa va asculte cu „succesele” militare americane ….)))))))))) Ati ajuns carpe care se lauda cu puterea militara americana in fata Rusiei,in timp ce mamele si tatii vostrii n-au un dinte in gura si molfaie chirpici de mamaliga cu gingiile dupa ce-au muncit o viata intreaga sa aiba americanii,prietenii vostrii,ce pradui sa traiasca bine ihihihihih)))))) Nu degeaba occidentul va spune tigani ))))))))))

  • Zorg spune:

   S-a găsit cine să vorbească, prostu’ satului. Neam de macaci ce sunteți. Maimuțe cu arme. Flămânzi și fuduli, proști și săraci, bețivi și inculți, împuțiți și arierați, violatori și oligofreni, fanatici și ucigași.
   Rusia se comportă ca o tumoare, iar voi ca niște celule canceroase, în frunte cu conducătorul vostru – Buba Neagră

   • Gogu spune:

    Bai cozubas, cand am fost eu prima data in URSS, o rubla era egala cu opt lei si patruzeci si patru de bani. Acum se pare ca salariul vostru pe o luna echivaleaza cu douazeci si cinci de lei romanesti de astazi. Si cand te gandesti ca pe la Ungheni si pe la Reni, treceau garnituri de trenuri incarcate cu cereale romanesti, catre URSS. Si nu erau numai trenuri romanesti, ca vedeam si trenuri frigorifice poloneze, vagoane de calatori, cu care circulati si acum, produse in fosta RDG.
    Cat despre Bucovina de Nord,pe care sunt sigur,nu sti cate judete sunt in Ucraina, nu ii duce tu dorul. Avem destui romani acolo care predau in scolile romanesti,in limba romana. Inca nu s-a copt timpul, dar gandurile noadtre nu le sti tu. Sa aducem mai intai Basarabia, acasa, apoi stim noi ce facem. Dar in prima tura,trebuie data Transnistria, Ucrainei, contra Bigeacului,apoi expediati rusofonii, in Siberia si dupa aceea,se va face revenirea Basarabiei la vatra stramoseasca. Asa ca voi cam aveti zilele numarate in Basarabia, ar fi bine ca tu si cei catine sa tineti minte lucrul acesta. In privinta Bucovinei de Nord, te safatuiesc sa citesti zilnic, ziarul Zorile Bucovinei, editat la Cernauti, intr-o cladire de pe str. Iancu Flondor. Apropos, ai stiinta cumva cine a fost Iancu Flondor?
    Si sa iti mai spun ceva: de ce excursionistii rusi,,care mai vin in Romania,inca mai cauta obiecte de bun consum, de provenienta sovietica, de exemplu ceasuri de mana Iantari sau Ceaika? Spre cultura ta, eu am vandut unui excursionist rus,un ceas de mana Pobeda din anul 1986, pe care am primit 300 euro. Asta pentru ca la voi obiectele de export,produse in Rusia, nu se gasesc de vanzare in magazinele rusesti. Nici macar carnea voastra din magazinele rusesti nu este asa de buna ca ceea pe care o exportati in Europa, inca la preturi derizorii. Ar fi bine sa mai iesi si tu din hibernare, din barlogul tau, sa vii prin Romania si Bulgaria, ca sa nu mai vorbim de celelalte tari foste comuniste, sa vezi cum este. Ba nu, sa nu vii, ca nu avem nevoie de un excursionist care sa faca infarct in UE. Oai tu ca sa cumperi un bilet de tren,de la Moscova la Bucuresti, iti trebie doi ani de munca. Scuza-ma,dar nu iti mai trbuie de loc,pentru ca expresul de la Moscova-Kiev-Cernauti-Suceava-Bucuresti-Sofia, nu mai circula de vreo doi ani de zile. Ca asa ati vrut voi sa fiti prieteni cu ucrainenii. Si inca ceva: ai observat ca rupa ce v-au zis ucrainenii niet russki samalioti v Kieve si austriecii au inchis linia aeriana Viena-Leningrad? Si inca nu s-a terminat totul. In plus de asta, daca mai vrei sa stii, americannii nu stau in Romania oe gratis. Ei platesc bani buni, acolo unde sunt. In plus, au ridicat sci,gradinite,dispensare pe bani americani. Iar romanii sunt angajati in bazele lor, fiecare dupa pregatirea profesionala pe care o are. Asa ca decat sa vorbesti tampenii,mai documenteaza-te si nu te ofticavdegeaba, ca asa demonstrezi cavesti cel maibprost din cavoul familiei.

    • abas spune:

     Referitor la nivelul de trai pentru Romania, Rusia, Ukraina, Ungaria si America.
     Human Development Indicator: 1.785, 0.778, 0.734, 0.819, si 0.916
     Gross National Income: 18,060, 23,200, 8,960, 21,000 si 53,960

     • abas spune:

      Referitor la nivelul de trai pentru Romania, Rusia, Ukraina, Ungaria si America.
      Human Development Indicator: 0.785, 0.778, 0.734, 0.819, si 0.916
      Gross National Income: 18,060, 23,200, 8,960, 21,000 si 53,960

     • Zorg spune:

      Referitor la IQ tău – 3,14159

  • Catun spune:

   Cozubas, Rusia e nasoala rau. Daca de la vest au mai venit si lucruri bune, de la rusi a venit doar prosteala pe fata, au adus umilinta unei natiuni. Rusia e primul vinovat al situatiei pe care o condamni, dar tu esti platit sa arunci mata moarta in ograda la altul.

  • Gogu spune:

   Bai cozubasule,iar esti prost si nu este frumos,de la un baiat destept ca tine. Auzit-ai tu vreodata de „edictul de autodeterminare „a popoarelor care au fost subjugate de Imperiul tarist,edict semnat de V.I.LENIN, in 1918? Auzit-ai tu vreodata,cand a reinceput I.V.STALIN, recucerirea statelor care se deslipiseracde la fostul omperiu? In anul 1921, a inceput cu Gruzia,apoi cu toate celelalte foste republici unionale, actiune care s-a terminat in 1926. Dupa asta a urmat razboiul cu finlandezii,unde ati lut-o pe coaja,rau de tot, iar apoi dupa 1944,cand ati cotropit Europa,cu ajutorul americanilor,ca daca nu va trimiteau aia peste Cercul Polar autocamioane si avioane cu vapoarele,nu mai ajungeati voi la Berlin, cu toata vicoria voastra de la Stalingrad. Va opreati la Nipru,daca nu,cel mai departe era la Nistru. Asa ca nu te mai caca pe dumneavoastra,ca pute imprejurul tau. Deci,taci si …paşte.

  • Mihai spune:

   cozubas, astia-s tradatori de tara cum am spus si dovedit in precendentele postari. Ei nu zic nimic ca Emil Constantinescu a cedat teritorii romanesti Ukrainei, si nu au sa zica nimic daca ungurii ne iau transilvania.
   In ameteala lor de timpiti si aurolaci gindesc ca asa e drept, ca Romania sa fie sfisiata in bucati si sa fie impartita la straini. Ei sunt niste nenorociti buni de pusi la zid.

  • Radu spune:

   Pana una alta, voi bolsevicii aveti o armata de ocupatie pe teritoriul Moldovei! restul sant povesti!

 9. abas spune:

  Ce mi se pare ciudat este ca The Wall Street Journal nu pare a fi informat despre „Washington and Moscow appear close to agreeing to their armed forces teaming up for war operations in Syria and Iraq. A comment suggesting that the Obama administration was ready for a new direction on Syria came from US Defense Secretary Ashton Carter Tuesday, Oct. 27. He said, “we won’t hold back from supporting capable partners in opportunistic attacks against ISIL…or conducting such mission directly, whether by strikes from the air or direct action on the ground.”
  Si iarasi ceva nou iesit la iveala: Kurzii sunt antrenati intr-o tabara linga Al-Qamishli, in nord-estul Siriei, la granita cu Turcia. „..United States to begin supplying the Kurds with what they really need to take the war to ISIS, the reaction from Ankara would likely be incandescent.” sau altfel spus „The U.S. is deepening agreements with Turkey to use its bases and clear its border of ISIS fighters. It is also training and equipping Syrian fighters and reinserting them into the fight in Syria, where it has vowed to defend them against ISIS or Assad.”

  • Zorg spune:

   Crezi că pari mai inteligent dacă vorbești în romgleză?! Ești tot un mormoloc aburitor.

   Apropos, tu ești ta’su lu’ Mihăiță și a lu frasu’, oligofrenu’ roșu?!

   • Mihai spune:

    abas , tre sa le traduci la timpiti. 🙂

    Mai cititi mai baieti si vreo carte de engleza si franceza, mai la sati circiuma si drogurile

    • Catun spune:

     Papusica Masha, poate ca ne despart biblioteci. Ca sa ajungi trol inseamna ca ti-ai ratat cariera. Esti un looser complexat de inferioritate.

    • Zorg spune:

     Oricine stă de vorbă cu voi (rușii și/sau prorușii) își face operație de micșorare de iq cu cel puțin câteva numere. Reticența în dezbateri cu otrepe ca tine mai este justificată și de lipsa acută a timpului liber

    • Radu spune:

     „Mai cititi mai baieti si vreo carte de engleza si franceza”. Tie fraza asta ti se pare a fi in limba romana? Vrei sa discutam in franceza sau engleza? Spune-mi si se rezolva!

  • Radu spune:

   Iar vi cu fituicile alea de doua ruble? Tie prostia si exceptia de la regula ti se par, evident, reguli de urmat!

 10. Gogu spune:

  Mai rusmy,mihai si „ala iscalitu’ rosu”, de la care rusi au islamistii astia asemenea masini de lupta de infanterie, stiti cumva, sa ne lamuriti si pe noi, astia despre care ziceti ca suntem tradatori si „anti voi”? Pai daca este asa, este clar ca atat direct cat si indirect., voi cu conducerea voasta sunteti cei care sub masca dorintei de pace, alimentati in realitate destabilizarea internationala si diferite focare de razboi in zona. Vreti exemple?: Transnistria 1992, Nagorno-Karabah, Osetia, Crimeea … (mai continuu sa enumar?) Aveti noroc ca mai au sefii vostri sa va deie „neskoliko rublei”. Dar si cand nu vor mai avea…. nu mai vreau sa ma gandesc, cum ii veti vinde la „drumul mare”. Asa sa faceti bine sa …continuati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top