Rusia și alte puteri mondiale trebuie sa limiteze puterea militară crescândă a Iranului în Siria, deoarece ea reprezintă o amenințare pentru întreaga regiune, a declarat, intr-un interviu pentru Reuters, directorul Ministerului de Informații și Energiei Nucleare din Israel, Chagai Tzuriel.

„Iranul este în curs de adoptare cu Siria a unor înțelegeri, inclusiv economice, pentru a obține un punct de sprijin acolo, în porturile lor și bazele lor navale. Rusia și alte puteri trebuie să lucreze pentru a evita ca Iranului sa obtina acces la bazele militare, aeriene și navale din Siria” – a spus Tzuriel, care timp de 27 de ani a lucrat în cadrul  „Mossad”.

Responsabilitatea principală o are Rusia, care a devenit actor major în regiune și este în măsură să exercite o influență semnificativă. „Când este vorba despre Iran, Statele Unite, Rusia și alte puteri ar trebui să înțeleagă că influența iraniană în creștere în Siria ar putea deveni o sursă permanentă de conflicte”, – a spus el.

Tzuriel a adăugat că aceasta poate inclusiv sa reduca influența Moscovei în regiune și sa împiedice obtinerea de noi succese. „Rusia are un interes personal în a descuraja aceasta amenințare”, – a adaugat directorul Ministerului de Informații.

Despre pericolele „terorii șiite sub conducerea Iranului”, pe 9 martie a discutat cu Vladimir Putin și premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, care a zburat la Moscova pentru a-l convinge pe președintele rus de necesitatea retragerii trupelor iraniene din Siria. „Noi nu vrem ca terorismul islamic radical sunnit sa fie înlocuit de terorismul islamic radical siit condus de Iran”, – a spus șeful guvernului israelian.

Israelul vrea să-l oblige pe Putin să depuna eforturi pentru retragerea din Siria a luptătorilor Gărzilor Revoluționare iraniene și a aliaților săi, în primul rând, mișcarea „Hezbollah”, care este finanțata și sprijinita de Teheran.

La Ierusalim se tem că Iranul încearcă să se consolideze militar în Siria, și, treptat- treptat să stabilească un front anti-Israel de-a lungul graniței siriano-israeliană din zona Înaltimilor Golan.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top