putinIstoricul ruso-american Yuri Felshtinsky sustine ca pentru a evita razboiul cu Rusia, Ucraina ar trebui sa faca ce nu a facut în martie-iulie 2014.

„Din prima zi Kievul trebuia să declare Rusia a început un război împotriva Ucrainei. Abia acum, sub presiunea faptelor și a circumstanțelor şi doar din când în când, unii membri ai guvernului ucrainean afirma public ca „exista indicii ale începutului unui război împotriva Ucrainei”. Dar războiul este deja de cinci luni. Iar guvernul inca nu a spus acest lucru poporului sau, care a ajuns la conclcuzia asta in mod independent. Aspectele militare ale problemei cum ar fi apararea cu arma a Crimeei nici nu merita discutat acum. Desigur, Ucraina trebuia sa lupte pentru Crimeea, pentru că salvand vieti omenesti in Crimeea, Ucraina plătește acum inzecit in vieti omenesti in estul tarii”, afirma istoricul.

„În ceea ce priveste Ucraina. Nu are armată și repede nu poti s-o creezi. Lucru de înțeles. Nu are nici bani, tot e de înțeles. În consecință, nu poate cumpara arme. Dar propaganda posturilor de televiziune rusesti în toata Ucraina putea fi taiata? Nu ai nevoie nici de bani, nici de armată pentru asta. Pentru a face acest lucru era nevoie doar de ceva creier. De ce o fac abia acum, dupa cinci luni de război? Apoi, de ce, pe fondul general al lipsei de bani, Kievul a plătit 786 milioane de dolari Rusie pentru gazul furnizat anterior, desi Iateniuk a declarat în repetate rânduri în urma ocupației din Crimeea Rusia a confiscat o cantitate imensa de gaz ucrainean? Cine a dat ordinul să fie plătiti banii pentru Rusia? Ce este asta – prostie sau trădare? De ce nu investigheaza nimeni această crimă? Îmi amintesc ce campanie a fost derulată pe televiziunile ruse în scopul obtinerii acelor bani. Putin Medvedev Miller nu mai coborau de pe ecrane, cerând 786 milioane de dolari. Moscova avea nevoie de bani  pentru a finanta razboiul cu Ucraina. Și Ucraina, in loc sa-i foloseasca pentru propria aparare, ii da Moscovei, care ii foloseste în război împotriva ei înșiși”.

tanc arsOportunitățile militare, diplomatice și politice ale Ucrainei sunt limitate din păcate. Dar, atâta timp cât Ucraina NU spune deschis se afla in război cu Rusia, NATO nu va veni in ajutor. De ce NATO ar trebui să vina sa-i salveze  dacă ucrainenii nu se luptă cu armata rusă, și cu separatiștii locali?

Știu foarte bine acesti separatisti nu sunt miliții” locale. Pai si atunci de nu striga tare acest lucru în Ucraina și în străinătate.

Actiunile guvernului ucrainean nu au nicio continuitate sau consistență. Daca Rusia este un agresor, de ce există discuția privin ajutorul umanitar„? Il lasam – nu-l lasam? Il primim – nu-l primim? Cu formalități vamale – fara formalitati?

Unde ati vazut ca o tara agresoare sa trimita ajutor umanitar in tara cu care se lupta? Răspunsul este clarorice patrundere este echivalenta agresiunii straine și trebuie distrusa. Mai pot exista întrebări sau îndoieli?

Polonia a primit vreodata ajutor umanitar de la Hitler? Nici lui nu i-a trecut prin cap asa ceva. Chiar si NATO a declarat că va considera convoiul umanitardrept invazie ruseasca în Ucraina. In acest timp ucrainenii discuta ce este in camioane alimente pentru copii sau altceva, și de ce sunt pe jumătate goale.

convoi umanitarRusia vrea să ajute oamenii din estul Ucrainei? își retragă trupele din Ucraina, sa opreasca bombardamentele şi atunci pot duce ajutor umanitar.

Este important ca ucrainenii să înțeleagă două lucruri. În primul rând, nu există nicio șansă să scape fara sa lupte. În al doilea rând, Ucraina singura nu va rezista. Are nevoie sa mobilizeze toate canalele si sa obtina sprijin cât mai larg din Europa și America. Acesta este principala sarcina militară și politică a guvernului. Din păcate, Europa și America sunt construite astfel încât, pana nu se varsa sange nimeni nu face nimic. Cautarea de sprijin militar este principala sarcină a guvernului, de aceea Ucraina trebuie să declare că se va opune oricarui tip de agresiune rusă. Occidentul ii ajuta doar pe cei care se opun. Este un cerc vicios: daca Ucraina se opune, este ajutata; dar nu se poate opune pentru ca nu este ajutata.

În acest stadiu, Ucraina crede ca se opune spunând în același timp nu există niciun război, ii spune altfel – Operatiune Antitero. Le sugerez sa se opuna declarând deschis este în război împotriva Rusiei. Atunci va veni ajutorul, deoarece, din toate punctele de vedere: militar, politic, diplomatic, strategic, geopolitic, chiar şi din punctul de vedere al bunului simț, pentru NATO este mai profitabil să se întâlnească cu agresorul rus pe teritoriul Ucrainei beligerante, decat in Europa de Est, dupa ce Ucraina este supusa Rusiei, conchide istoricul Felshtinsky.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Istoric: Nici lui Hitler nu i-a trecut prin cap să trimită în Polonia „ajutoare umanitare”

  1. didi spune:

    articolul e interesant, dar… atat. ucrainenii nu pot sa verifice convoaiele rusesti care intra pe la granita din est, pentru ca nu o mai controleaza… acolo e donetk, mai spre sud e lugansk, regiuni controlate de separatisti si de rusi. deci vamesii ucraieni ies din discutie.
    restul sunt speculatii. ucraina nu poate declara razboi rusiei pentru ca ar fi stearsa de pe harta, rusia abia asteapta… adu-ti aminte ce a fost in georgia, dupa ce saakasvili a declarat razboi rusiei…
    gazul din crimeea… e o ineptie. aia depind de gazul rusesc ca de aer, nu au gaze proprii. de fapt, nu au nimic, ucrainenii le-au taiat si curentul. din punctul de vedere al rusilor, crimeea tine de ei si se chinuie sa ii aprovizioneze pe mare cu tot ce au nevoie. e greu, de aia le trebuie culoar terestru prin donetk si lugansk, dupa aia se vor intinde spre sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top