Georgy Mirsky

Istoricul rus Georgy Mirsky reflecteaza despre natura miscarii jihadiste si identifica resorturile acesteia, pe care le vede ca un fel de metastaza a islamului.

Redam comentariul sau (preluare Eho Moskvî)

„Totul devine mai mult sau mai puțin clar. Doi teroriști care au comis un teribil masacru la Charlie Hebdo sunt atentatori sinucigași”, conștienti de moartea care urmeaza, cum au fost şi cei care au lovit zgârie-norii din New York, sau cei care au organizat atentatele din metroul din Londra și trenul de la Madrid. Obiectivul este același civilizația occidentală, cu modelul său laic al societății și a drepturilor omului, o civilizație straina și inacceptabilă, ateistă și nelegiuită. În loc de avioane și centuri sinucigaşe, cei de la Paris au avut AK-uri. Și au murit aşa cum era de așteptat în cazul unor astfel de oameni, s-au aruncat spre gloanțe ca personajele celebre de film gangsterii Butch Cassidy și Sundance Kid.

Și de ce criminalul, care a luat ostatici în magazinul evreiesc, a ucis patru evrei chiar de cum a calcat in magazin, de asemenea, este ușor de înțeles. La urma urmei, toată această poveste a început de la niste desene ale profetului Mahomed. Și cine a refuzat să se supună lui Mohamed în Medina, unde a trebuit să fugă din Mecca? Triburile evreiesti Banu Qaynuqa și Banu Nadir, toată lumea știe asta. Au trecut aproape 1.500 de ani de atunci. Teroristul francez putin probabil ca a auzit despre aceasta poveste, dar instinctul sau stie exact cine este inamicul. Nu întamplator, însuşi Osama bin Laden a creat pe langa al Qaeda şi Frontul Islamic Mondial pentru lupta împotriva evreilor și a cruciaților.

Şi ce legatura are Yemenul cu Franta se pune întrebarea. Unul dintre teroristi a spus înainte de moartea sa că acțiunea lor a fost organizată de către organizația yemenita Al-Qaeda.

Da, Yemenul este departe de Paris. Dar trebuie să cunoastem istoria AlQaeda. După ce necredincioșii” (adică sovieticii) au pierdut razboiul nefericit şi s-au retras din Afganistan, mujahideenii s-au împrăștiat în toate direcțiile. După 15 ani a fost creata al-Qaeda în Irak„, care în prezent luptă sub numele de Stat islamic(ISIS). Alte divizii Al-Qaida în Peninsula Arabă(AQPA) – a fost formata de bin Laden special pentru a lupta împotriva dușmanului său de moarte trădătoareamonarhie a Arabiei Saudite. Pe teritoriul Regatului militanții au dus un război subversiv și terorist, dar fără succes: unii dintre ei au fost ucisi, altii trimiși în lagăre de reeducare, restul au trecut granița și s-au stabilit în țara vecină, Yemen. Cel mai cunoscut lider al lor a fost Anwar Awlaki, cetățean american, un orator carismatic cu accent american fără cusur şi organizator talentat. El a fost ucis de o drona americana. Drone care, în general,   joacă aproape un rol major în lupta împotriva teroristilor AQPA. Aporopo, se zvoneste ca AQPA ar fi recunoscut Statul islamic” și în scurt timp va deveni parte integrantă a ISIS. Scenariul de cosmar” ar fi o invazie ISIS în Arabia Saudită și Iordania, unde populația sunnită îi va întâlni cu bratele deschise.

Paradoxul este ca principalul dușman al monarhiilor sunnite il reprezinta acesti „taietori” de capete sunniți. Așa se face ca pentru monarhiile orientale, cat si pentru Washington, ISIS este cel mai mare pericol. Nu se tem de Rusia ca va provoca un atac nuclear, sau de China ca va invada Taiwanul. Nord-coreenii, totuși, sunt de temut, dar majoritatea americanilor în acest caz se bazează pe proverbul„cainii care latra nu musca„. În schimb, de la jihadiștii te poti aștepta la orice, inclusiv la utilizarea de arme nucleare (daca le-ar avea).

Exact același lucru este valabil şi pentru noi (rusi). De cine ar trebi sa ne temem în primul rând? Evident de jihadiști islamisti. Dar cine intelege asta in Rusia? Conducatorii nostri nu au altceva în cap decât americanii și NATO?

Între timp, ISIS este angajată în războiul din Irak și Siria, iar AQPA îşi asuma responsabilitățile organizației mamă” vechea al-Qaeda, a carei stea a inceput sa se stinga dupa moartea lui bin Laden. Conform unei alte versiuni, atacurile de la Paris au fost organizate nu de AQPA, ci de ISIS. Dar cui îi pasă? Sunt două animale de pradă de la aceeasi menajerie.

Jihadul global nu are un centru, cum nu are nici lider. Este o rețea transnațională radicala islamistjihadista care se coordoneaza în actiuni prin intermediul internetului. Acesta este un cancer care îşi are originea în corpul comunității musulmane pe care o distruge, dar nu este în etapa tumorii, care poate fi localizata și taiata. Metastazele au început deja în întreaga lume„.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top