Primul ministru italian Giuseppe Conte a efectuat o vizită la președintele rus Vladimir Putin, deși era mai bine pentru guvernul de la Roma să-și facă griji pentru relațiile sale cu Berlinul, Parisul și Bruxellesul, notează ziarului elvețian Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

În urma ministrului italian de interne și a adjunctului său, adeptul liniei dure Matteo Salvini, s-a dus la Putin în vizită și șeful guvernului italian, Giuseppe Conte.

Cu ajutorul unei astfel de activități diplomatice, guvernul italian dorește să-și dovedească sie și italienilor că sunt luati în seama în arena politică mondială și că au prieteni influenți care nu îi învinovățesc pentru politica lor fiscală „huligană”. Dupa cum obsera publicatia, contactele cu Berlinul, Parisul și Bruxellesul nu sunt menținute la fel de atent – părțile limitandu-se la simple convorbiri telefonice.

Dar „piruetele incoerente pe parchetul diplomatic nu sunt altceva decât o minciună”, sustine autorul.

Problema o reprezinta spreadurile (randamentele disponibile pentru obligaţiuni similare) obligațiunilor guvernamentale italiene, care arată o creștere. După ce guvernul actual a venit la putere, acestea aproape ca s-au triplat, depășind 300 de puncte de bază. Sub presiune sunt și băncile italiene, care sunt deja dezavantajate din cauza creșterii creditelor neperformante, iar Italia însăși se apropie de faliment, sustine NZZ.

Roma percepe toate îndemnurile venite de la Bruxelles drept „tutelă inacceptabilă”.

„Acțiunile economice nesăbuite și insecuritatea juridică par a fi semnul distinctiv al actualului guvern de la Roma”, afirma NZZ.

„Cele trei cele mai importante forțe economice ale zonei euro ar trebui să convină asupra modului în care să ajute Italia să ajungă la o curs fiabil al creșterii economice și să reducă suma datoriei acumulate, dar atmosfera pentru discuțiile constructive lasă mult de dorit „, se arată în articol.

Cu toate acestea, autorul rezumă, toate statele europene sunt interesate de dezvoltarea stabilă a Italiei. O condiție prealabilă pentru aceasta ar fi încrederea în cei care iau decizii la Roma.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Italia-Rusia: Cu problemă grave acasă, premierul italian face jocuri diplomatice la ”curtea greșită”

  1. bogdan spune:

    Pai daca vrea”preteni” se poate duce si la Assad , Lukashenko sau Maduro iar lista de Paria poate continua cu inca vreo cativa Diktatori de prin Africa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top