Aproape întregul aparat de stat al Ceceniei are legaturi personale cu familia lui Ramzan Kadîrov și a prietenilor săi. BBC a aflat că din 158 de oficiali de rang înalt din Cecenia, 30% sunt rudele lui Kadîrov, 23% – consăteni, iar 12% – prieteni ai liderului cecen și rudele lor.

Kadîrov însuși recunoaște că pune în funcții pe apropiații săi – pe care îi numește ”iubiții mei frați” – și nu vede nimic straniu în asta.

Jurnaliștii BBC au identificat 18 figuri cheie în legislativ, fortele de ordine și companiile importante din regiune, responsabili de cele mai importante decizii. Printre ei, opt sunt ​​prietenii lui Kadîrov, trei – rude și doi consăteni.

Trei cei mai puternici oameni din Cecenia după șeful regiunii sunt deputatul Dumei de Stat Adam Delimhanov, președintele Parlamentului Republicii Cecenia – Mahomed Daudov si comandantul Spetsnaz „Terek“ – AbuZayd Vismuradov – toți trei sunt prieteni apropiați ai lui Kadîrov.

Printre liderii structurilor de putere din Cecenia – patru sunt prieteni apropiați ai lui Kadîrov, nouă sunt consatenii sai, doi nepoți și prieteni ai tatălui său – Ahmat Kadîrov și rudele lui Adam Delimhanov. Din cei 73 de membri ai guvernului și parlamentului din Cecenia, în funcțiile cheie se afla 19 rude și 14 consăteni ai lui Kadirov.

Cele mai noi numiri în funcții de rude il privesc si pe noul primar din Groznîi, care este nepotul de sora al lui Ramzan kadîrov, șeful Politiei ruitiere din Cecenia este fiul unei alte surori. Un alt nepot se afla în fruntea Fondului de susținere al afacerilor, iar fiul fratelui lui Ramzan conduce districtul în care s-a născut și a trăit șeful Ceceniei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to ”Iubiții mei frați”: Jurnaliștii BBC au aflat numărul de rude și prieteni ai lui Kadîrov în conducerea Ceceniei

  1. bogdan spune:

    Ce sa le ceri ! Ospiciul lumea rusa este o benzinarie inapoiata cu nume de tara si plina de triburi… cel mai inapoiat conglomerat de natiuni din Europa….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top