Dacă Rusia nu va relua plățile cotizațiilor către bugetul Consiliului Europei în 2019, participarea sa la organele statutare va fi anulată, a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, in cadrul unei dezbateri privind viitorul Consiliului Europei.

Secretarul general a reamintit că statutul permite impunerea unor sancțiuni suplimentare unui stat care nu-și plătește cotizațiile. În acest caz, Comitetul Miniștrilor (organul executiv al Consiliului Europei, CMCE) poate înceta participarea Rusiei la activitatea APCE și a CMCE.

Jagland a afirmat că în caz de nereluare a plăților, vor fi impuse sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

„Potrivit statutului, în cazul în care un stat membru nu plătește timp de doi ani, se va aplica articolul 9. Doi ani (de neplata din partea Rusiei) vor fi în luna iunie a anului viitor și cred că, după aceea, Comitetul de Miniștri nu numai că poate, dare este obligat să aplice articolul”, a spus el.

„Este absolut inacceptabil să tolerăm că o țara, care este încă aici, să nu-și plătească cotizațiile. Nu puteți fi pe jumătate membru, ar fi un dezastru pentru întreaga convenție”, a adăugat secretarul general.

De asemenea, Torbjørn Jagland a sugerat pentru prima dată în mod public că Rusia ar putea părăsi organizația; până în prezent, secretarul general a exclus categoric această posibilitate.

„Dacă va deveni evident că Rusia va ieși (Russia is out), voi propune imediat Comitetului Miniștrilor un buget revizuit al Consiliului Europei”, a spus el.

Jagland a mai spus că intenționează să prezinte în mod oficial această poziție la reuniunea Comitetului de Miniștri de la sfârșitul acestei săptămâni.

Moscova a suspendat in mod oficial plata cotizatiei catre APCE motivand sanctiunile care au fost impuse asupra delegatiei sale in urma ocuparii si anexarii Crimeei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Jagland: Rusia va fi exclusă din Consiliul Europei dacă nu-și achită cotizațiile

  1. bogdan spune:

    Dati dracului porcii inapoiati afara ! Spurcaciunile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top