Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei a emis un protest oficial în fața Rusiei în legătură cu începerea lucrărilor instalare a unui cablu submarin de fibră optică spre insulele Kurile de Sud. Rusia intenționează să traga cablu pe fundul Mării Ohotsk de la Sahalin spre insulele Kurile de Sud, scrie ziarul japonez Sankei, citând surse din guvern.

Potrivit publicatiei, la 5 iunie, Rusia a notificat Agenția Japoneza pentru Siguranța Maritimă că, începând cu 10 iunie și până la jumătatea lunii octombrie, în partea de sud a Mării Ohotsk vor avea loc lucrari de  instalare a unui cablu submarin spre Kurilele de Sud. Ca răspuns, Ministerul japonez de Externe a emis un protest, declarând că „punerea în aplicare a unui astfel de proiect major de infrastructură este regretabila și nu este compatibilă cu poziția Japoniei în problema teritoriilor de Nord”.

 

Patru insule din Kurilele de Sud (Iturup, Kunashir, Shikotan si grupul de insule Habomai) au fost ocupate de Uniunea Sovietică în 1945, după al Doilea război mondial. Japonia nu recunoaște  schimbările teritoriale și continua sa considere insulele Kurile de Sud „teritorii de nord ocupate temporar”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Japonia protestează în fața Rusiei din cauza unui cablu de fibră optică

  1. Marian spune:

    Japan trebuie sa se conformeze,nu are altceva de facut,e o tara mica fara putere.

    • Clau spune:

      mda…Japan e in G7 pe baza „puterii ei de tara mica”…rusnacia (cu toata federatia godaca) nu e in G7 (si nici in G10…15…sau20) din cauza „imensitati puterii ei” … ca deh, puterea rusnaca e masurata doar in saracie, incultura, jeg si alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top