După scenariul deja cunoscut al alegerilor din Transnistria, Crimeea, Abhazia şi alte foste puncte fierbinti post-sovietice, transformate cu „ajutorul” Moscovei in „conflicte inghetate” şi pârghii de influenta asupra recalcitrantilor, in Donbas au avut loc duminica „alegeri”.
Din „nomenclatorul de fatada” al alegerilor desfasurate sub teava armelor nu puteau sa lipseasca, pentru „legitimarea” votului, şi „observatorii internationali”. Cine a mers în Donbas sa „observe”? Tot aceleași fețe familiare vazute si in Crimeea, aşa-zisul club al „Prietenilor Rusiei” – ultranaționaliștii, antisemiții şi putinistii europeni.
Îi luam pe rând, pe câţiva:
Magdalena Tasheva (Bulgaria), naționalista al partidului anti–globalist şi anti–american „Ataka”. Partidul recunoaște referendumul din Crimeea, spune despre UE ca este „o marionetă a SUA”, cere ca în legislația bulgară sa fie formulat juridic conceptul de „trădare națională” și sa se infiinteze un tribunal pentru trădătorii naționali. Partidul se opune categoric separatismului, dar din motive inexplicabile, împotriva separatismului din Ucraina se pare ca nu are nimic impotriva.
Vladimir Krshlyanin (Serbia), candva membru al Comitetului pentru Apararea lui Slobodan Milosevic. Lupta cu înverșunare împotriva intrarii Serbiei în UE și NATO și împotriva „fascismului de la Haga„. Este cunoscut pentru ideile pro–Putin, anti–occidentale și declarațiile naționaliste.
Ewald Stadler (Austria) – reprezentant al partidului ultranaționalist „Uniunea pentru un viitor mai bun„-FPÖ (moștenitor al infamului „Partid al Libertății” al lui Jörg Haider). A susținut că Anna Politkovskaya ar fi „comandat propria ucidere„.
Frank Kreyelman – membru al partidului de extremă dreapta din Flandra „Vlaams Belang„. Acționează împotriva imigranților, predică xenofobia și cere amnistie pentru persoanele care au colaborat cu Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Fabrizio Bertot (Italia) – fost primar de langa Torino, reprezentantul partidului lui Silvio Berlusconi Forza Italia. În 2012 a fost suspendat din funcție din cauza unei anchete legate de legaturile sale cu mafia.
Márton Gyöngyösi (Ungaria), membru al partidului ultra-nationalist Jobbik. Este cunoscut pentru că a cerut guvernului să elaboreze o listă cu evreii aflati in structurile de conducere, care, potrivit lui, sunt o amenințare la adresa securității naționale.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.