han  În pofida atitudinii ostile a Kremlinului visavis de summitul Parteneriatului Estic de la Riga, comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, a lansat oficial o invitaţie autorităţilor de la Kremlin pentru a participa la lucrări, în vederea consolidării relaţiilor de vecinătate, informează RIA Novosti.

„ Deşi sunt un pic îngrijorat de o asemenea declaraţie, deoarece summit-ul de la Riga va arăta că sunt posibile relaţii de prietenie şi pace. Invităm Rusia să participe la asemenea relaţii, respectând legislaţia internaţională”, a afirmat înaltul oficial comunitar.

Pe de altă parte, reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Alexandr Lukaşevici, a declarat că, reacţia Moscovei la summit-ul „Parteneriatului Estic” va fi dură şi principială, întrucât această întâlnire poartă o direcţie vădit antirusească.

Summit-ul „Parteneriatului Estic” al UE se va desfăşura la Riga în perioada 21-22 mai. Participanţii programului sunt Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top