Chiar dacă Rusia își pune în aplicare amenințările și se retrage din Consiliul Europei, deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în procesele intentate privind Crimeea și Donbas vor rămâne obligatorii, a declarat judecătorul CEDO din partea Ucrainei, Anna Iudkovskaya, într-un interviu pentru ”Adevarul european”.

Ea a menționat că normele privind deciziile judecătorești sunt menționate în mod expres în Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.

Rusia are dreptul să denunțe Convenția Europeană a Drepturilor Omului și să se retragă din instanță, anunțând acest lucru cu 6 luni înainte de denunțare, a subliniat judecătoarea. „Dar chiar și acest pas nu scutește statul de îndeplinirea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la toate încălcările care au avut loc înainte ca statul să denunțe convenția și să părăsească Consiliul Europei”, a explicat Iudkovskaya.

„În termen de șase luni de la momentul notificării oficiale a retragerii Rusiei din Consiliul Europei, victimele pot depune plângeri împotriva Rusiei, iar aceste plângeri vor fi examinate de instanță și Rusia va fi obligată să respecte sentințele”, – a mai spus judecătoarea CEDO.

Anterior, Moscova a anunțat de câteva ori că se gândește oficial la posibilitatea de a părăsi Consiliul Europei și că o decizie în acest sens va fi luată în următoarele luni.

În prezent, la CEDO sunt examinate 4 plângeri interstatale din partea Ucrainei împotriva Rusiei privind situația din Crimeea si Donbas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Judecător CEDO: Chiar dacă Rusia părăsește Consiliul Europei, va fi obligată să respecte sentințele privind Crimeea și Donbas

  1. bogdan spune:

    Parca pe godaci ii intereseaza Conventia Europeana a Drepturilor Omului !?! Se sterg la kur cu toate Tratatele semnate si Legislatia Europena sau Mondiala ! Sunt oricum o specie prea inapoiata sa le inteleaga – darmite sa le si respecte…no way

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top