protestant anti-putinUn tribunal din Moscova a condamnat, luni, patru opozanţi ruşi la pedepse de până la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la „tulburare în masă a ordinii publice”, în dosarul bolotnaia, de la numele pieţei din centrul Moscovei unde a avut loc această manifestaţie împotriva revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin, in mai 2012, a anunţat agenţia Itar-Tass.

Astfel, doar Elena Kohtareva, o pensionară în vârstă de 58 de ani, a fost condamnată la trei ani şi şapte luni cu suspendare.

Ceilalti trei din lotul bolotnaia, Aleksei Gaskarov, Ilia Guşcin şi Aleksandr Margolin au fost condamnati inchisoare cu executare

Aleksei Gaskarov în vârstă de 29 de ani, şi Aleksandr Margolin, în vârstă de 42 de ani, au fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare, în timp ce Ilia Guşcin, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la doi ani şi jumătate, în cadrul „dosarului Bolotnaia”.

La rândul său,

Manifestaţia din 6 mai 2012, în urma căreia aproximativ zece persoane au fost deja condamnate la pedepse cu închisoarea, în timp ce altele îşi aşteaptă încă sentinţa, s-a soldat cu violente confruntări între protestatari şi poliţie, pentru care ambele părţi se acuză reciproc.

Gaskarov

Alexei Gaskarov, a fost condamnat la 3,5 ani pentru ca a strigat lozinci anti-putin

„Dosarul Bolotnaia”, considerat emblematic de opoziţie în ceea ce priveşte evoluţiile în urma realegerii lui Vladimir Putin pentru un al treilea mandat prezidenţial, implică în total aproximativ 30 de persoane, urmărite pentru organizarea sau participarea la „tulburare în masă a ordinii publice”.

Majoritatea celor inculpaţi sunt cetăţeni obişnuiţi care nu aparţin niciunei mişcări politice din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Închisoare cu executare pentru că au strigat lozinci anti-Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top