Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, le-a propus protestatarilor împotriva noii frontiere între Cecenia și Ingușeția să organizeze mitinguri în teritoriile care au fost transferate Ceceniei. În plus, el a sugerat că după aceea protestatarii ar putea să nu mai plece in viață de acolo, scrie”Kavkaz. Realii”.

Astfel Kadîrov a răspuns insultelor la adresa sa facute de protestatarii din Magas, capitala Ingușeției, care susțin  că șeful Ceceniei nu se trage din neamul ”Benoi”, ci din ”Beni”, ceea ce în limba ingusă înseamnă „cioban”.

„Dacă sunteți bărbați cu adevărat, atunci veniți pe teritoriul meu și organizați un miting acolo. Dacă rămâneți în viață, atunci eu sunt ceea ce voi spuneti ca sunt”, a spus șeful Republicii Cecene.

La 26 septembrie, conducătorii Ingușeției și Ceceniei, Yunus-Bek Evkurov și Ramzan Kadîrov au semnat un acord privind frontiera administrativă între regiuni, un diferend care a ramas nerezelvat de la dezintegrarea Republicii Socialiste Sovietice Autonome Ceceno-Ingușe în 1991. Documentul a provocat proteste în Ingușeția, din cauza faptului că a atribuit părții cecene o parte a regiunii   Sunjenski, pe care ingușii o consideră teritoriu național.

Protestul împotriva acordului a început în capitala Ingusheției, Magas, pe 4 octombrie.

Participanții susțin ca vor organiza proteste pe termen nelimitat.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Kadîrov i-a amenințat cu moartea pe protestatarii din Ingușeția

  1. bogdan spune:

    Raul suprem asta este: musulman si pork ! Spurcate si inapoiate specii avem la rasarit ! Mai ales Katirul ala cu barba de tap si cu Sheitan pe post de dumnezeu…

  2. Marian spune:

    Asta e mercenar nu seful republicii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top