KasparovDouă dintre cele mai proeminente figuri ale opoziției din Rusia –  Mihail Hodorkovski și Alexei Navalny – nu sunt o alternativă lui Vladimir Putin, deoarece respectul pentru normele și principiile dreptului internațional nu sunt un imperativ absolut al celor doi, sustine politicianul rus de opoziție, fostul campion mondial la șah Garry Kasparov.

El comenteaza astfel declaratiile aproape simultane ale celor doi despre Crimeea. Caracteristic este ca și Hodorkovski şi Navalny subliniaza cu atenție angajamentul lor faţă de valorile europene, dar pozițiile în legatura cu Crimeea pun în mod evident cruce asupra caii europene a Rusiei„, il citează pe Kasparov site-ul TSN.

Politicianul este convins ca daca Rusia vrea sa adere la clubul țărilor europene„, trebuie să respecte regulile acestui club. În acest caz, cea mai importantă regulă este respectarea frontierelor și integritatii teritoriale a statelor vecine. Fără o conformarea acestei reguli nu se poate vorbi despre integrarea Rusiei în Europa, si nici despre normalizarea relațiilor cu Occidentul.

Deschiderea lui Navalny și Hodorkovski spre ignorarea dreptului internațional anuleaza în mod inevitabil toate declarațiile celor doi cu privire la promovarea ideilor statului de drept în Rusia. Ciudat să vezi cum oameni care au trait toatefarmecele” regimului nelegiuit al lui Putin, isi lasa cu umilinta si fatalism capetele jos în fata acestui haos în ceea ce privește politica externă a Rusiei , spune Kasparov.

Politicianul de opoziției a declarat Rusia, la semnarea Memorandumului de la Budapesta s-a angajat să garanteze integritatea teritorială a Ucrainei. Singura modalitate de a restabili încălcarea acestor obligații este întoarcerea necondiționată a Crimeei sub jurisdicția Ucrainei.

Puteţi să organizaţi în Crimeea mii de referendumuri, acestea nu vor face cu nicio iota mai legitima anexarea peninsulei, deoarece dreptul la initierea si organizarea unui refernedum in teritoriul Ucrainei il are doar Rada Suprema a Ucrainei„, a declarat Garry Kasparov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top