KasparovLider al opoziției ruse, scriitorul şi campionul mondial de șah Garry Kasparov a comparat dictatura personala” a lui Vladimir Putin cu statul lui Adolf  Hitler. Vorbind joi la un forum de securitate la Varșovia, Kasparov a avertizat ca dacă Putin nu va fi oprit acum, prețul platit pentru a face acest lucru mai tarziu va fi mult mai mare, relateaza AP.

Kasparov a avertizat de asemenea că liderii occidentali nu trebuie să accepte compromisuri cu Kremlinul de dragul unor obiective strategice comune cum ar fi negocierile cu Iranul privind programul său nuclear sau lupta împotriva terorismului în Siria și Irak. Nu văd niciun obiectiv strategic real care sa fie comun pentru Europa și Putin a declarata omul politic.

Potrivit lui Kasparov, președintele rus nu este interesat în găsirea de soluții și compromisuri cu Europa. Dimpotrivă, a spus el, Putin cauta instabilitate pentru a justifica șederea sa la putere.

Nu putem pretinde Putin are un interes strategic, care ar putea fi impartasit. Nu văd niciun aspect strategic care sa coincida cu interesele Europei Nu știu care este prețul stoparii domnului Putin astăzi. Poate fi unul mare, dar ceea ce știu din istorie, este faptul mâine prețul va fi şi mai mare. În 1936 Hitler ar fi putut fi oprit contra unui preț, în 1937 -pretul era mai mare, în 1938 – de-a dreptul ridicat, iar în 1939 era prea târziu„.

Kasparov a explicat, de asemenea, Putin consideră un semn de slăbiciune a liderilor occidentali faptul ca acestia nu iau în considerare soluția militară a  problemei (aparent, este vorba despre interveniţia în conflictul ucrainean).

Anterior, intr-un articol semnat in revista Time la inceputul lunii septemebrie, Kasparov sublinia faptul că în timp ce „guvernul ucrainean cere ajutorul lumii libere„, liderii acestei lumi libere se straduiesc sa gaseasca terminologia potrivita pentru a justifica eludarea obligației morale care iti spune sa ajuti pe cineva aflat in nevoie si care iti cere acest lucru„.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top