Consiliul pentru Turism al țărilor CSI de la Dușanbe a propus crearea unui spațiu comun de vize pentru turiști în țările din Asia Centrală.

„În prezent lucrăm la crearea unei vize, o numim “Drumul Mătăsii”, care va fi un fel de ”viză Schengen”. La început vom fi doar noi (Kazahstan) cu Uzbekistan,“ – a declarat Mainiura Murzamadieva, de la Ministerul Turismului din Kazahstan, potrivit TASS.

Ideea noastra este ca posesorul unei „vize de mătase”, care a intrat într-una dintre țările din Asia Centrală, va putea să călătorească liber în toate celelalte țări din regiune.

Potrivit lui Murzamadieva, autoritățile kazahe sprijină inițiativa, iar până la sfârșitul anului, partea kazaha așteaptă aprobarea și din partea Uzbekistanului.

În ceea ce privește acordul Tadjikistanului și altor țări din Asia Centrală, potrivit șefului Comitetului pentru Dezvoltarea Turismului din Tadjikistan, Numona Abdugafforzodi, agenția lucrează la problema și „pregăteste o propunere pentru guvern“.

Propunerea crearii unui regim unificat de vize va fi discutată și la următoarea reuniune a Consiliului pentru Turism al CSI, care va avea loc în Samarkand în 2019.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Kazahstan și Uzbekistan propun crearea unui ”Schengen” central-asiatic – ”Spațiul Drumul Mătăsii”

  1. bogdan spune:

    Spatiul de liber schimb intre triburi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top