kerry_lavrovÎn această săptămână, secretarul de stat american John Kerry va începe un turneu prin Europa, in timpul caruia va vizita incusiv Moscova, pentru a discuta probleme internaționale importante, inclusiv soluționarea situației din estul Ucrainei, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, potrivit „Ukrinform”.

„În seara zilei de 14 iulie el (John Kerry) va pleca la Moscova, unde va începe discuții serioase cu conducerea Rusiei referitoare la Siria, Ucraina, Nagorno-Karabah și altele”, – a spus Kirby.

Kerry va zbura spre Rusia de la Paris, unde va rămâne două zile, la invitația președintelui François Hollande.

Apoi, pe 15 iulie, șeful Departamentului de Stat va zbura la Luxemburg „pentru o serie de probleme bilaterale”, inclusiv relațiile transatlantice și alte probleme de interes comun.

Pe 17-18 iulie Kerry va fi la Bruxelles, unde se va întâlni cu ministrii de externe ai țărilor UE, precum și cu Înaltul Reprezentant al UE Federica Mogherini.

„Desigur, ei vor discuta prioritățile-cheie ale politicii internaționale”, – a spus Kirby.

După Bruxelles, pe 18-19 iulie Kerry se va afla la Londra, unde va participa la reuniunea multilaterală privind Yemenul și Siria.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top