În Donbas sunt staționați permanent, pe bază de rotație, 36.300 de mercenari rusi, dintre care 2.900 reprezinta personalul militar detasat al Forțelor Armate ruse, potrivit datelor Centrul Media de Criză, scrie Adevarul ucrainean.

Începând din iulie 2017, în special în partea de est a Ucrainei, sunt prezenti militarii Regimentului 331 de parașutiști Kostroma, Brigazii 20 motorizate (Volgograd) și Brigazii 7 de trupe aeropurtate din Novorossiisk (Krasnodar).

Liubov Țibulskaia, consilierul șefului Statului Major General al Armatei Ucrainei Viktor Mujenko, afirma că natura hibridă a acestui război constă, printre altele, în faptul că Rusia creează noi unități militare direct pe teritoriul Donbasului.

„Este vorba despre corpurile 1 și 2 de armată cu efectiv total de 36.300 de militari, care sunt subordonate direct Centrului forțelor teritoriale a Districtului Militar Sud al Forțelor Armate ruse. Organele de comanda ale acestor corpuri sunt deplin integrate în sistemul general de comanda al Districtului Militar Sud, acestea sunt elemente ale armatei ruse, create dupa standarde rusești”, explică Țibulskaia.

Potrivit ei, cele doua corpuri de armata sunt de fapt continuarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, ele sunt conduse de comandanți rusi și sunt finanțate din bugetul armatei Federației Ruse.

„Principalele funcții de comandă in Corpurile 1, 2 de armata sunt ocupate de ofițeri ai Forțelor Armate ruse. În primele șase luni ale anului 2017 a fost efectuata rotația comandanților celor doua corpuri. În special, numai în Corpul 1 de armata au sosit aproximativ 500 de ofițeri superiori din aproape toate districtile militare din Rusia. În luna mai a fost finalizată rotația ofițerilor de nivel tactic (companie/baterie- batalion/divizion) „, notează Țibulskaia.

Vicepremierul pentru Integrarea euro-atlantică din Ucraina, Ivanna Klimpuț-Țințadze spune că aceste cifre ilustrează gradul de ipocrizie al Rusiei atunci când neagă prezența în estul Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,20 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Kiev: Corpurile de Armată 1 și 2 ale separatiștilor se subordonează comandamentului Districtului Militar Sud din Rusia

  1. bogdan spune:

    PORCI SPURCATI !

  2. yankee marsh acasa spune:

    Ei sunt acolo pe ascuns ?? Cu steagul rus?? Tampitilor !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top