Din momentul declanșării conflictului armat din Donbas (aprilie 2014) și până în prezent, instanțele ucrainene au pronunțat un numar de 57 de verdicte de condamnare pentru războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Potrivit lui Anatoli Matios, procurorul militar general al Ucrainei, 39 de condamnați sunt cetățeni din Rusia, inclusiv – 31 de militari ai armatei ruse, scrie Radio Liberty.

Toate cei condamnati își ispășesc pedepsele in inchisori din Ucraina. În plus, în instanțele de judecată au fost initiate procese împotriva altor 27 de persoane, a declarat Anatoli Matios, într-un interviu pentru „Kanal5”.

Potrivit procurorului, în Biroul sau există un departament special care aduna toate probele privind războiul hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei, pe care apoi le transfera către Curtea Penală Internațională de la Haga. Matios afirma ca  Tribunalul de la Haga a fost „șocat” de numarul mare de probe furnizate de partea ucraineană.

În septembrie 2016, Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luțenko, a spus că un factor major în înfrângerea trupelor ucrainene sub Ilovaisk, la sfârșitul lunii august 2014, a fost invazia directă a forțelor armate rusești pe teritoriul Ucrainei. În conformitate cu rezultatele anchetei tragediei de la Ilovaisk, procurorul a informat cu privire la deschiderea de dosare împotriva ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, și a 14 generali și doi colonei ai forțelor armate ruse.

La începutul lunii ianuarie 2017, ministrul Apărării al Ucrainei, Stepan Poltorak a declarat că pe teritoriile necontrolate de autoritățile ucrainene ale regiunilor Donețk și Lugansk se afla 5.000 de membri ai personalului militar rus și circa 40 mii de susținători înarmați ai „republicilor” auto-proclamate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Kiev: În Ucraina au fost condamnați peste 30 de militari ai armatei ruse

  1. bogdan spune:

    Un godac bun e un godac mort ! Period…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top