Aivaras AbromaviciusGuvernul Ucrainei intenţionează in viitorul apropiat sa initieze  o vânzare larga de active de stat non-strategice, dar investitorii din Rusia nu vor fi admisi la aceste privatizari, a declarat Aivaras Abromavicius, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina.

„Dacă vom începe o privatizare pe scară largă, atunci, desigur, trebuie sa facem un road-show, sa arătam ce avem și sa invitam investitorii străini. Investitorii din Rusia nu vor fi admisi la licitatii, așa că trebuie să extindem geografia”, – a spus șeful Ministerului Economiei.

Ministrul a adaugat că limitarea participarii rușilor la privatizarea activelor de stat ucrainene vor fi precizate prin lege.

„Țara agresoare nu va putea participa la licitația activelor de stat din Ucraina… este o practică normală”, – a spus Abromavicius.

Ministrul a explicat că, de multe ori, colaborarea cu investitorii ruși a arătat ca in spatele intereselor private se ascund anumite politici ale guvernului de la Moscova.

„De asemenea, știm cât de mare este presiunea agențiilor de stat ruse asupra afacerilor private, influența lor asupra comportamentului companiilor pe piețele externe. Prin urmare, o astfel de reacție (a Ucrainei) este adecvata” – a mai spus oficialul.

Printre companiile care vor fi scoase la vanzare de statul ucrainean se afla Ukrspirt, Centrenergo, Santierul Naval Odesa.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top