separatistOperațiunea antiteroristă împotriva Doneţkului ar putea deveni un pretext pentru invazie a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei, a anunţat ieri secretarul adjunct al Comisiei pentru Securitate şi Apărare din Ucraina, Mihail Koval, potrivit Ukrinform.

El a precizat că trupele de șoc în apropierea frontierei de stat a Ucrainei sunt create şi se află în stare de alertă. Numărul total al fortelor armate ruse din aceste trupe este de până la 33.000 de oameni.

„Cea mai puternică grupare este pe teritoriul Crimeei (23.000 de militari ruși). La fel de puternică este gruparea de la Cernigov, pe direcția Taganrog. Toate măsurile care sunt în prezent în curs de desfășurare în zonele adiacente frontierei de est a țarii noastre, vorbesc despre faptul forțele armate ale Federației Ruse sunt pregătite sa efectueze actiuni ostile active „, a mai spus Koval.

Potrivit lui, în apropiere de frontiera Ucrainei sunt concentrati 33.000 de militari rusi și 160 de tancuri.

Reamintim, conform datelor operative ale Kievului, în dimineața zilei de 4 august, la granita cu Rusia erau concentrate urmatoarele grupari ale forțelor armate ruse:

Direcția Donetsk: 8.000 de militari, până la 40 de tancuri, vehicule blindate de lupta până la 500, artilerie 140 de unitati, aeronave 60, sisteme de rachete 50 unitati.

Direcția Kharkiv: 5.100 de militari, tancuri până la 30 unitati, blindatepână la 300 unitati, artilerie 55, aeronave 50, elicoptere de lupta 20, sisteme de rachete 20 unitati.

Direcția Chernygov: 3.300 militari, tancuri 50, blindate – 190, artilerie   40, avioane 40, elicoptere 20.

Direcția Transnistria: militarii autoproclamatei republici 3.200, tancuri 19, blindate 90, sisteme de rachete 40; Forțele armate ruse: 3.000 d emilitari şi 35 de transportoare blindate.

Pe teritoriul ocupat al Crimeei: 22.000 de soldaţi, tancuri 30, blindate – până la 300, aeronave 33, elicoptere 55 de unitaţi.

Rusia nu explică motivele unei asemenea concentrari de trupe la granița cu Ucraina.

După cum s-a menționat anterior, partea ucraineană acuză Moscova că a trimis părţi ale unor unități militare in Ucraina care lupta în calitate de rebeli. Este vorba în special de Regimentul de elita 45 Aeroportat.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top