onuDeputaţii Radei Supreme de la Kiev au adoptat, joi, un proiect de lage cu privire la prezenţa militarilor străini din cadrul forţelor de menţinere a păcii a ONU pe teritoriul Ucrainei, informează Unian.

Potrivit notei informative care însoțește Legea, realizarea prevederilor acesteia va permite crearea condiţiilor necesare pentru desfășurarea pe teritoriul Ucrainei a unei operațiuni internaționale de menținere a păcii.

Desfășurarea unei operațiuni internaționale de menținere a păcii, va trebui să asigure normalizarea situației în regiunea Donbas, precum asigurare libertățile și drepturile a cetățenilor ucraineni din regiunile Donețk și Luhansk.

Noile modificări vor oferi Ucrainei posibilitatea să asigure implementarea eficientă a pașilor comuni, îndreptați spre implementarea planului de pace al președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, potrivit Unian.

În februarie, Petro Poroșenko a declarat, că Ucraina a cerut Națiunilor Unite să delege un contingent de menținere a păcii în Ucraina, pentru a asigura respectarea acordurilor de la Minsk.

În pofida acordurilor de încetare a focului, semnate la Minsk de către liderii din Ucraina, Franța, Germania și Rusia, în ultimele două zile, situația din sud-estul Ucrainei s-a înrăutățit considerabil.

Potrivit unui bilanț, în urma luptelor de ieri, din apropierea Donețkului, au fost uciși cel puțin 24 de oameni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top