Rusia ignoră apelul Curții Internaționale de Justiție a ONU cu privire la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, a scris pe Twitter adjunctul ministrului de externe al Ucrainei, Serhi Kislița.

„Rusia ignora toate apelurile privind punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, inclusiv cele care au fost făcute de către Curtea Internațională a ONU în cazul “Ucraina împotriva Rusiei”, – a scris el. În plus, Kislița a remarcat faptul că Rusia nu a „reușit” să pună în aplicare rezoluția Adunării Generale a ONU din 19 decembrie 2016 privind „Situația drepturilor omului în Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol (Ucraina)“ (71/205).

Pe 19 aprilie, Curtea Internațională de Justiție, în hotărârea sa privind măsurile provizorii împotriva Rusiei, a cerut Kievului și Moscovei să-și îndeplinească obligatiile inscrise in acordurile de la Minsk.

Anterior, pe 19 decembrie 2016, Adunarea Generală a ONU a aprobat o rezoluție privind încălcarea de catre țara-ocupant, Federația Rusă, a drepturilor omului în Crimeea. Potrivit documentului, Rusia trebuie să înceteze imediat încălcările drepturilor omului în Crimeea, să stopeze măsurile și practicile discriminatorii, detenția arbitrară, tortura și alte tratamente crude, inumane sau degradante și să abroge toate legile discriminatorii.

Statele membre ale ONU au cerut de asemenea Moscovei să elibereze imediat cetățenii ucraineni care au fost reținuți ilegal și condamnați fără a ține cont de normele de bază ale justiției.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to KIEV: Rusia ignoră apelurile Curții de Justiție a ONU privind acordurile de la Minsk

  1. bogdan spune:

    Ai iesit la grohait Taranu Ivan aka Noada Sulii ! Cei tarane ti-ai primit zarplata si esti fericit godace ? Mai ia o vodka !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top