statie compresare gazeLa Bruxelles au fost elaborate şi pregătite pentru semnare protocoale acordurilor bilaterale şi tripartite privind soluționarea litigiului de gaze dintre Moscova și Kiev.

Semnarea documentelor ar putea sa aiba loc in aceasat seara, anunta UNIAN care citeaza surse diplomatice.

Potrivit sursei, partea rusă așteaptă acum un acord bilateral între Ucraina și Comisia Europeană, care se referă la garanțiile financiare oferite de UE.

„Au fost stablite trei pachete. Părțile sunt gata să le semneze. În special, se finalizeaza acum prevederile tehnice ale protocoalelor între Ucraina, Rusia și Comisia Europeană, între „Naftogazși Gazprom”, precum și între Ucraina și Comisia Europeană, „- a spus interlocutorul agenției UNIAN.

Potrivit acesteia, șeful Gazprom”, Alexei Miller s-a întors la Moscova pentru obtinerea avizului final al acestor propuneri. Miller

Dupa cum s-a anuntat deja, ieri, pe 29 octombrie, la Bruxelles, a început o nouă rundă de discuții trilaterale UcrainaRusia-Uniunea Europeană cu privire la soluționarea litigiului de gaze dintre Moscova și Kiev in prezenta comisarului european pentru energie, Guenther Oettinger şi a miniștrilor energiei din Ucraina și Rusia – Yuriy Prodan, respectiv Alexandr Novak.

Ucraina va plăti pentru gazul luat pe datorie un preţ de 268 dolari pe mia de metri cubi, a anuntat premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, la o reuniune a Guvernului Ucrainei.

In ceea ce priveste noi livrări de gaz rusesc, aceastea vor fi achitate în avans, în cantitățile stabilite de către Ucraina.

Totodata, Comisia Europeană va acționa in calitate de garant al stabilirii unui preț echitabil pentru gazul rusesc, a precizat premierul.

Prețul gazului va fi determinat printr-o formulă care va lua în considerare şi  prețul petrolului.

Astfel, în ultimul trimestru al anului 2014 prețul va fi la nivelul a 378 de dolari pe mia de metri cubi, în timp ce în primul trimestru al anului 2015 de 365 dolari„, a mai spus Iateniuk.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top