„Vom colabora în domeniul comunicaţiilor, a dronelor pentru monitorizarea granițet etc... Ucraina nu cere Europei asistență militară directă„, – a explicat reprezentantul AP.
În plus, a subliniat Chaly, Ucraina nu va accepta un conflict „înghţat” la graniţa sa de est.
„Acesta poate duce rapid la o nouă escaladare. Vrem să abordăm problema într-un plan strategic, „- a mai spus Chaly.
Șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a precizat ca vizita Angelei Merkel în Ucriana ar putea deveni o „punte” pentru următoarele negocieri, inclusiv cele de la Minsk.
„S-ar putea adăuga caracteristică foarte neașteptat: cancelarul german va avea discutii inclusiv cu reprezentantii administratiei din regiunile din est… Vorbim despre primari, guvernatori – cei care decid astăzi problemele economice și sociale din zonă„, – a mai spus Chaly.
În luna iulie a.c., surse apropiate de conducerea Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei au declarat că președintelui ucrainean Petro Poroșenko i se va face oferta „înghețarii” conflictul din regiunea Donețk și Lugansk timp de câteva luni, Rusia promiţând că nu va recunoaşte independenţa celor două republici auto-proclamate.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.