kievParlamentul Ucrainei a aprobat marţi numirea în funcţia de ministru al Finanţelor a unei americance de origine ucraineană şi a unui lituanian la conducerea Ministerului Economiei. Aproape imediat a reactionat Moscova, declarand ca numirea unor cetăţeni străini în fruntea unor ministere din Ucraina este „o dovadă clară” a ingerinţelor externe.

În total, 288 de parlamentari au votat în favoarea numirii celor doi miniştri şi a celorlalţi membri ai noului Guvern proeuropean de la Kiev.

Guvernul ucrainean va fi condus de Arseni Iaţeniuk, în vârstă de 40 de ani, care a deţinut postul de premier începând din februarie 2014.

„Suntem pregătiţi pentru cele mai radicale şi mai dure schimbări în Ucraina. Misiunea va fi îndeplinită”, a declarat Iaţeniuk, citat de Reuters.

Din noul Guvern fac parte câţiva tehnocraţi străini care au primit cetăţenie ucraineană marţi dimineaţă, prin decret prezidenţial.Natalie Jaresko

Astfel, Natalie Jaresko, cetăţean american cu experienţă la Departamentul de Stat, a fost numită în funcţia de ministru ucrainean de Finanţe.

Preşedintele Comitetului pentru probleme CSI şi relaţii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat din Rusia, Leonid Sluţki, a declarat ca: „Acestă decizie arată că independenţa Ucrainei este foarte limitată”, a afirmat el, citat de agenţia Tass.

În opinia lui Sluţki, toate numirile în funcţii de stat „se fac după ordinele coordonatorilor occidentali”.

„Iniţial, vicepreşedintele (american Joe) Biden i-a dat sfaturi (candidatului la postul de premier Arseni) Iaţeniuk, iar mai apoi autorităţile de la Kiev au început să doneze cetăţenie ucraineană pentru intrarea în noul Guvern. Este clar cine sunt marionetele şi cine sunt păpuşarii”, a adăugat el.

Sluţki şi-a exprimat regretul că „preşedintele Poroşenko nu a găsit în ţara sa persoane potrivite pentru funcţii în Guvern”.

Parlamentul Ucrainei a aprobat marţi numirea în funcţia de ministru al Finanţelor a unei americance de origine ucraineană şi a unui lituanian la conducerea Ministerului Economiei.

În total, 288 de parlamentari au votat în favoarea numirii celor doi miniştri şi a celorlalţi membri ai noului Guvern prooccidental de la Kiev.

Din noul Guvern fac parte câţiva tehnocraţi străini care au primit cetăţenie ucraineană marţi dimineaţă, prin decret prezidenţial.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top