MAE Kiev„Snoavele despre ocuparea aeroportului să le lăsaţi pentru propaganda internă”, a replicat dur Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, în urma declaratiilor Kremlinului cu privire la încalcarea de catre Kiev a acordului de incetare a focului.

Declaratia oficiala a Kremlinului vine dupa ce fortele ruse din Donbas au atacat violent aeroportul din Donetk, lupta fiind atat de dura incat Kievul a trebuit sa trimita in ajutorul „cyborg”-ilor (asa sunt denumiti aparatorii aeroportului – n.r.) o unitate de tancuri.

Ucraina reia oferta sa si propune Rusiei să semneze un calendar clar pentru punerea în aplicare a dispozițiilor acordurilor de la Minsk. Acest lucru este precizat în declarația Ministerului de Externe, emisă în seara zilei de18 ianuarie.militar ucr

De la semnarea acordurilor Minsk pe 5 și 19 septembrie 2014, în care în afara de semnaturile Ucrainei și OSCE mai apar şi cele ale reprezentantului oficial al Federației Ruse, precum și cei doi lideri rebeli Zaharcenko și Plotnitki, Ucraina cere în mod constant punerea lor în aplicare. Aceste acorduri includ toate elementele cheie necesare pentru a aduce pacea cât mai curând posibil, și anume: o încetare a focului, restaurarea controlului ucrainean la frontiera de stat ruso-ucraineană, îndepărtarea completă și imediată a trupelor străine și mercenarilor de la linia de demarcație existenta pe 19 septembrie 2014, retragerea armelor grele, eliberarea ostaticilor și a persoanelor reținute ilegal, îmbunătățirea situației umanitare din regiune și organizarea de alegeri locale în legislația ucraineană”.militar ucr2

Kievul afirma ca respectă pe deplin acordurile de la Minsk și timp de patru luni încă mai așteapta ca acelasi lucru sa-l faca si Rusia.

Oficialii ucraineni precizeaza ca, pe 13 noiembrie 2014, reprezentanți ai Ucrainei și Rusiei au semnat un document de lucru, care a oferit un calendar fix pentru punerea în aplicare a prevederilor memorandumului de la Minsk, în special în ceea ce priveste încetarea bilaterala a focului, retragerea de arme grele și revenirea la vechea linie de demarcație.

Din pacate, sustine documentul oficial al ucrainenilor, partea rusă și-a retras semnătura de pe acest document. Astăzi, Ucraina a apelat din nou la Federația Rusă cu o propunere de a semna un program de punere în aplicare a acordurilor de la Minsk, se arata in declaratia oficiala a Kievului.

Ministerul de Externe de la Kiev a mai spus că teroriștii rusi de două luni încearca să ocupe cu forta aeroportul din Donetk.

De aceea, snoavele despre „ocuparea aeroportului vă rugăm să le lăsați pentru propaganda interna se mai spune în declarație.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top