Nu mă pricep la scandaluri de spionaj, dar de mulți ani cercetez prostia umană. Și axioma binecunoscuta a studiilor privind prostia este că oamenii tind să subestimeze în mod sistematic cantitatea de acțiuni stupide din jurul lor. De aici vin teoriile conspirației care introduc metapozitia geniului manipulator care se afla întotdeauna în spatele scenei“, – scrie profesorul Kirill Martînov, pe pagina sa de Facebook.

Redam textul autorului in continuare.

„Eu cred că toate informațiile confirmă faptul că prostia a fost factorul cheie în aventurile lui Boșirov și Petrov. Aceasta este explicația cea mai simplă și rațională. Înțeleg că prezenta marilor noastre servicii secrete și a prostiei in aceeasi sentinta pentru mulți ar parea sacrilegiu, dar ce poti sa faci daca asa este?

Boșirov și Petrov, acești doi antreprenori mediocri, au ajuns la Salisbury pentru a pune otravă pe clanța ușii de la casa lui Skripal. Se miza pe faptul că, atunci când un bătrân va ajunge la spital, cu simptome neclare, va fi diagnosticat cu o boală tipică vârstei, vor consemna data decesului și toti vor uita incidentul. Partea cel mai inteligenta în aceasta schema a fost asociată cu wunderwaffenul nostru rusesc, executantii fiind alesi în conformitate cu primitivitatea sarcinii, adica sa trateze cu otrava clanța usii și să plece fără sa lăse vreo urmă sau să atragă atenția.

Apoi multe lucruri din aceasta operatie au iesit eronat: autoritățile ruse au fost acuzate de atac chimic pe teritoriul britanic asupra unor cetățeni britanici. Câteva luni toată propaganda rusa râdea în nas Occdientului, repetand la unison acel highly likely folosit de Londa pentru a acuza serviciile secrete ruse. Iar când au fost publicate fotografiile lui Bosirov și Petrov – cu gecile lor de cocalari – din acest moment problema s-a ingrosat…se vorbeste acum despre noi sancțiuni dure.

Decizia cu privire la ce să facă cu aceasta noua situție a trebuit să fie luata de persoanele cele mai competente din țară, adica de președinte (Putin). El a făcut o declarație că Boșirov și Petrov au fost găsiți și sunt niste ”baieti simpli”. Între timp, execuantii își pregăteau povestea – sunt homosexuali implicați în afacerile cu mancarea pentru sportivi.

Aici, autoritățile ruse au făcut aceeași greșeală ca și în cazul wunderwaffenului, au crezut ca doua brute idioate vor putea fi convingători cu Simonian (redactorul sef RT care le-a luat interviu). Ca doar sunt spioni ruși, într-o săptămână puteau învăța pe de rost propria poveste și s-o prezinte?

Decizia de a-i scoate la vedere pe Boșirov și Petrov a fost luata de Putin, asa ca nimeni nu a îndrăznit s-o anuleze. Același lucru s-a întâmplat recent cu discursul lui Putin despre reforma sistemului de pensii – conținutul său a fost inițiativa sa personală.

Competența în această poveste este o funcție simplă a autoritarismului. Enjoy, acum așa va funcționa sistemul”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Kirill Martînov: „În aventurile lui Boșirov și Petrov factorul cheie a fost idioțenia“

  1. bogdan spune:

    Nu stiam ca in vocabularul porcesc exista cuvantul echivalent pt „cocalar” ! Se pare ca exista chiar mai multe ! Unul din echivalente ar fi se pare „Bayker” ! Nu am scrierea slavona pe taste dar se pare ca motociclistii lui Putler s-ar incadra…Sau Byker !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top