Administrația prezidențială din Rusia (Kremlinul) a alocat circa 40 milioane de euro (2,8 miliarde de ruble) pentru amenajarea langa St.Petersburg a unei reședinte pentru capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, susține The Bell, citând surse din piața construcțiilor.

Astfel, potrivit publicatiei, lângă Sankt-Petersburg, în orașul Pușkin, este în prezent amenajat teritoriul Catedralei țariste Fiodorovskoe. Beneficiarul lucrarilor de construcții este Direcția pentru afaceri a Președinției Rusiei (Kremlin), iar antreprenorul – compania de construcții ”Geoizol”. Finalizarea lucrărilor este programată pentru decembrie 2021.

În ciuda faptului că informațiile despre contract sunt marcate top secret pe site-ul achizitiilor publice din Rusia, The Bell a reușit să afle câteva detalii despre proiect. În special, zona restaurata cuprinde aproape doua hectare, palatul de piatră albă în suprafață de 2.000 de metri pătrați urmeaza sa fie transformat într-un hotel pentru oaspeții înalți ai patriarhului, iar reședința propriu-zisa va fi echipată cu un sistem electronic de control (casa inteligenta). În plus, pentru șeful bisericii se va săpa si amenaja un iaz de 25 de metri pătrați.

The Bell notează separat că planurile de amenajare la Pușkin a reședinței patriarhului rus au fost anuntata în urmă cu șase în publicatia Rossiyskaya Gazeta, care îl cita pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Vighilansky. El se plângea de faptul că „la Sankt Petersburg nu există o reședință patriarhală”, spunand ca este o „omisiune”, „deoarece Patriarhul Kirill conduce o activitate intensa în capitala de nord…”.

La rândul său, Kremlinul a negat informațiile publicate de The Bell. La cererea Radio Liberty de a comenta construcția reședinței patriarhului, oficialii administratiei presedintelui rus au raspuns că „se efectuează lucrări de reconstrucție în scopul conservarii obiectelor de patrimoniu cultural” și că „complexul este destinat șederii unor înalți demnitari de stat și invitați, inclusiv pentru delegațiile străine sosite la St Petersburg”.

În același timp, Kremlinul a recunoscut că „spațiul este prevăzut, de asemenea, pentru a fi folosit de Biserica Ortodoxă Rusă, inclusiv atunci când patriarhul este acolo”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Kremlinul a alocat circa 40 milioane de euro pentru construcția unei reședințe patriarhale

  1. bogdan spune:

    Casa pt Satan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top