alegeri rusiaTotul este sub control. Fără îndoială, la viitoarele alegeri pentru Duma de Stat va câștiga partidul Kremlinului, scrie publicația elvețiană Tribune de Genève. Publicația prezice că repetarea scenariului din 2011, când la proteste împotriva Kremlinului a ieșit o mulțime de tineri, poate fi exlusă cu siguranță.

„Putin ne unește – reda principalul ziar elvețian cuvintele unui tânăr  participant la o tabara de tineret a partidului lui Putin. – El este presedintele nostru, puternic și dur”. Acești adolescenți sunt gata să depună toate eforturile la viitoarele alegeri.

Pentru a evita protestele, Kremlinul a reusit cu abilitate și fără prea multe discuții să mute data alegerilor pentru Duma de Stat din decembrie, pentru luna septembrie. Opoziției divizate îi va fi dificil sa-i mobilizeze pe cei câțiva susținători ai liberalilor anti-Kremlin imediat după vacanta. În plus, o ”judecatorie” din Rusia a decis să desființeze singura organizație independentă care proteja drepturile alegătorilor, – „Golos”, scrie ziarul.

Mai mult decât atât, au fost decredibilizate toate vocile puternice care criticau guvernul. Astfel, fostul primar al Yaroslavl, Evgheni Urlașov, a fost condamnat la 12 de închisoare pentru deturnare de fonduri. Guvernatorul liberal al regiunii Kirov, Nikita Belîh, a fost reținut sub suspiciunea de corupție.

În paralel cu remanierile la nivelul autorităților regionale, menghina este stransa tot mai mult și pe Internet, scrie ziarul. Astfel, a fost adoptat un pachet de legi anti-teroriste care impune supravegherea comunicațiilor de orice fel.

Vladimir Putin, ca niciodată anterior, o dă înainte cu ”apelurile la stabilitate”. „Este important ca toate forțele politice sa fie conștiente de responsabilitatea lor pentru păstrarea stabilității în societate”, – citează ziarul cuvintele sale.

De partea strangerii menghinei politice au trecut și posturile de televiziune – principalele surse de informare în societatea rusă. Ele vorbesc despre instabilitatea din Europa, pornind de la valul de migranti, terminand cu noile atacuri teroriste. Mesajul lor principal este că Rusia se află pe mâini bune, în contrast cu democrațiile europene. Această retorică se adăuga recursurilor patriotice împotriva NATO care este acuzata de agresivitate și refuzul de a se angaja într-un dialog cu Rusia privind problema combaterii terorismului.

Dacă popularitatea lui Putin se menține în jurul a 80 la sută, rusii sunt nemulțumiți însa de partidul lui, pe care îl consideră vinovat de toate relele economice. Beneficiaza comuniștii. Guvernul încearcă nu numai să limiteze opoziția liberală, care nu este reprezentata în Duma de Stat, ci și alte partide. Prin urmare, la nivel local exista un furnicar de partide de buzunar, care creează iluzia unei „diversitati politice” în Rusia, scrie Tribune de Genève.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top