fani 2Acțiunile ilegale ale fanilor fotbalului în orașul francez Marsilia sunt inacceptabile. Cu toate acestea, Rusia va apăra drepturile cetățenilor săi, a declarat marți, 14 iunie, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, comentând ştirea deportarii suporterilor ruşi din Franța.

„Au existat acțiuni ilegale din partea fanilor din diferite țări, care au pus în scenă o adevărată revoltă în Marsilia și alte orașe, este absolut inacceptabil”, – a declarat Peskov. „Contam pe cetățenii ruși, fanii ruși, să respecte legile țării în care se afla și, cel mai important, facem apel la suporterii noștri să nu răspundă provocărilor”, – a declarat Peskov, citat de „Interfax”.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a spus că „protejarea intereselor cetățenilor ruș este asigurata şi va fi asigurata eficient de catre reprezentanții diplomatici, consulari, fapt care are loc deja acum”.

Peskov a subliniat faptul că în „tulburarile din Franta au fost implicaţi fani dintr-un număr de țări, din păcate, inclusiv din Rusia”. Din Franța sunt expulzati pentru astfel de infracțiune nu numai cetățenii ruși, ci și fanii din alte țări, a spus el.fani rusi

Comentând cu privire la declarațiile reprezentantului oficial al SKR (Comitetului de Investigatii al Rusiei), Vladimir Markin, care nu a văzut în acțiunile fanilor ruși încălcări de legi, Peskov a spus: „Eu nu pot fi de acord cu aceste afirmații ale colegilor mei, iar ei nu pot reflecta în niciun fel punctul oficial de vedere cu privire la acest lucru și vă cer să aveti asta in vedere”.

Reprezantantul Kremlinul amintește că securitatea meciurilor internationale de fotbal este in sarcina țării gazdă, dar invită oficialii sportului din Rusia să-și folosească influența asupra fanilor că acțiunile lor sa se mentina în cadrul legii, a mai spus Dmitri Peskov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top