Matteo Salvini este acuzat că ascultă ordinele sosite de la Moscova după ce o grevă la o întreprindere deținută de acționari ruși a fost interzisă la cererea Kremlinului, scrie The Times.

„Reprezentantul local al Ministerului de Interne al Italiei făcea trimitere la necesitatea menținerii ordinii publice la rafinăria Lukoil din Sicilia”, se arată în articol. „Cu toate acestea, în timpul unui proces inițiat de sindicatul CGIL, a fost descoperită o scrisoare adresată lui Salvini de către ambasadorul rus în Italia, cerându-i să oprească protestele, deoarece acestea lezează reputația Lukoil și l-au costat deja „câteva milioane de euro”. Salvini este simultan vicepremier și ministrul de interne.

„Rusia caută întotdeauna să mențină cele mai confortabile condiții pentru firmele italiene care operează în Rusia”, susținea ambasadorul rus Serghei Razov în scrisoare.

„Am fost șocați să descoperim aceste scrisori în documentele dosarului, ceea ce demonstrează că acest lucru nu are nimic de-a face cu ordinea publică, ci a fost un răspuns la presiunea politică puternică exercitată asupra lui Salvini de către guvernul rus”, a declarat Roberto Alosi, purtător de cuvânt al sindicatului CGIL.

Publicația reamintește că Salvini este un susținător înflăcărat al președintelui Putin și cere ridicarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei. El a negat recentele acuzații că partidul său ”Liga” a primit finanțare ilegală din partea Rusiei și (…) cum au aratat sondajele de oponiei, aceste afirmații, pe care el le respinge ca „fantezii”, nu îi afectează popularitatea.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Kremlinul i-a ordonat lui Salvini să interzică o grevă

  1. Ramona Georgescu spune:

    Isi apara interesele.Bravo.

  2. Bogdan ignat spune:

    Porcii si idiotii lor utili din Lumea Civilizata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top