Putin PeskovKremlinul este îngrijorat de faptul că Germania nu mai consideră Rusia partener și vede în ea un adversar, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Potrivit lui, modificările în politica germană arată „înțelegerea greșită a esenței poziției părții ruse, care nu are ca scop o confruntare, ci o cooperare reciproc avantajoasă”.

Zilele trecute s-a că nou versiune preliminară a „Cărții albe” din Germania – privind concepţia națională de securitate – enumera  Rusia în lista potenţialelor ameninşări.

Guvernul german consideră că Kremlinul este „gata să-şi promoveze interesele uzând de forţă şi … şterge granițele dintre război și pace”.

Ca exemplu, în proiectul de document sunt date anexarea Crimeei și conflictul din estul Ucrainei.

Ultima actualizare a „Cartii Albe” a avut loc în Germania în 2006.

Oficialii Kremlinului spun ca noua redactare a documentului „ar putea conduce la acțiuni de confruntare”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

11 Responses to Kremlinul: Noua redactare a „Cărții Albe” în Germania poate duce la o confruntare

 1. Clau spune:

  Repet postarea pt ca e la obiect/acest articol…iar mankatorul de kkt costica rusnacul a incercat sa mascheze cu aberatiile lui:
  Potrivit rusilor, modificările în politica germană arată „înțelegerea greșită a esenței poziției părții ruse, care nu are ca scop o confruntare, ci o cooperare reciproc avantajoasă !!!!
  Adica mai pe intelesul Germaniei…rusii doresc „o cooperare reciproc avantajoasă” adica „ma fraierilor hai sa cooperam/impartim Polonia (ca Ucraina deja e promisa la altii)”. Imediat il si trimit pe Javrov si pe noul Goering (idiotul rogozin) sa rezolve documentatia, au ei hartie igienica destula…
  Asta e abordarea rusilor, ei singuri nu sunt in stare de nimic, cu ajutorul americanilor au supravietuit celui de al 2-lea razboi mondial si intamplator au reusit sa fure suficienta tehnologie din Germania cat sa-si faca arsenal nuclear. De atunci traiesc doar din santaj si amenintari cu atacul nuclear si prin exploatarea popoarelor. De cand a „luat coltzul uniunea sovietelor” sunt muritori de foame si au nevoie de noi jafuri. Si daca nu pot singuri incearca sa-si faca complici. Cu Hitler le-a mers, erau pe acelasi nivel evolutiv (mai degraba involutiv)…

 2. Putin spune:

  O introducere in textului trolisorului Costi Moldoveanu. 🙂

  Paranoia este un proces de gândire puternic afectat de anxietate sau frică, de multe ori până la iraționalitate și delir, decurgând fără halucinații și schimbări accentuate de personalitate. Gândirea paranoică este caracterizată de obicei de neîncredere sau suspiciune față de ceilalți. Paranoia este denumirea dată unei stări de orgoliu exagerate, de gândire greșită, de interpretări false, fiind o boală psihiatrică încadrată în clasa psihozelor. Istoric, această caracterizare a fost folosită pentru a descrie orice formă de delir.
  Starea de paranoia apare în momentul în care subiectul poate fi considerat normal, însă este condus de o tulburare la limita psihiatriei . Un aspect important al gândirii paranoice îl reprezintă centralitatea: faptul că paranoicul se vede ca o personalitate centrală într-un scenariu care poate fi periculos sau grandios și interpretează evenimente care nu au nicio legătură cu ei în realitate ca fiind direcționate spre ei sau despre ei. 🙂

  • Zorg spune:

   Eu cred că acest personaj de basm nostalgic sovietic este mai degrabă schizofrenic. Adică, este un psihotic cu procese de gândire deteriorate care dă răspunsuri emoționale, să spunem, inadecvate. Are halucinații și deliruri paranoide, gândire dezorganizată, disfuncții sociale. Tratamentul este cel obișnuit, medicație antipsihotică

   • Catun spune:

    Costel e oglinda papusarilor lui. El nu intelege nimic din ce se intampla. Are poezia lui si nu raspunde la nicio intrebare si nicio provocare barbateasca. Se pierde, as zice ca face pe el, dar e tot una,

 3. Constantin Moldovean spune:

  Lucrurile pot fi înțelese.
  SUA sunt conduse de o ocultă (Cupola) iudeo-americană. Alegerile prezidențiale americane reprezintă un spectacol pur, care trebuie să dea iluzia de democrație și în care președintele american reprezintă ”maimuța din vitrină”. Această Cupolă vizează instalarea unui Guvern Mondial cu sediul în SUA, de care să beneficieze din plin păianjenul american. Trebuie precizat că Soros este un pion al acelei Cupole.
  Planul este mai vechi, a fost făcut după ce clanul Rothschild (pilon al Cupolei) a pus mâna pe Banca Angliei și apoi a forțat crearea Băncii Centrale a SUA (Rezervele Federale) a cărei proprietar majoritar este.
  În ultimii 140 de ani, SUA au produs peste 130 de lovituri de stat și agresiuni militare în diverse țări, ucigând conducătorii legitimi și instalând conducători obedienți, corupți și forțați la fidelitate față de stăpânul washingtonian.
  Mult lăudatul plan Marshall nu a fost pentru ajutorul țărilor ruinate de război (el a fost condiționat politic) ci pentru întronarea dolarului american ca monedă internațională și prin care Cupola să poată controla economiile țărilor țintă.
  Țările care se opun balaurului american (Rusia, China, Iran, etc) au devenit paria – în viziunea propagandei hegemonului – asupra cărora și-a dezlănțuit o furioasă campanie presa și Serviciile aservite Cupolei.
  Această ”Cartă albă” germană se înscrie în curentul general al intereselor hegemonului și demonstrează că Germania este un vasal cuminte al SUA.
  În mod pervers, madam Merkel – penetrată de Agenția Răului (CIA) – a aprobat raptul teritorial prin care Serbiei i s-a smuls, prin încălcarea rezoluțiilor ONU, bombardamente și crime, provincia Kosovo; însă condamnă voința locuitorilor Crimeii (manifestată pașnic) de a se separa de Ucraina. Asta după ce Occidentul, ignorând Memorandumul de la Budapesta, a încălcat grav suveranitatea Ucrainei provocând o lovitură de stat la Kiev în 2014.

  • Mimi spune:

   Mai Moldovene, mai lasa dreaq minciunile si apuca-te de treaba. Tu chiar crezi ca romanii sunt prosti sa te creada?

  • Putin spune:

   🙂 Nici nu stiu ce sa-ti spun. Sa-mi fie mila de tine sau sa-ti spun ca ai o problema la mansarda! 🙂 In orice caz, te rog, nu-ti mai lua pastilele cu alcool! 🙂

  • Putin spune:

   Nici nu stiu ce sa spun! Oscilez intre a-mi fi mila de tine si faptul de a-ti spune ca ai o problema mare la mansarda. Ceea ce te rog e sa-ti nu-ti mai iei pastilele cu alcool! Bafta! 🙂

  • Putin spune:

   Gata? Si-au facut efect pastilele? Mai vezi punctulete multe si rosii? Nu? Uite aici cate state au membre ONU au recunoscut Kosovo. Astea sant doar membrele, alea care, intre doua crize de-ale tale, au incalcat nu stiu ce! daca vrei, iti dau si membrele non ONU!
   1.Afganistan Afganistan[12] 18 februarie 2008
   2 Costa Rica Costa Rica[13] 18 februarie 2008 [14] Organizația Națiunilor Unite Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite (CSNU) membru non-permanent în momentul declarației și recunoașterii (în prezent nu este membru)
   3 Albania Albania[15] 18 februarie 2008 Ambasada albaneză în Priștina[16]

   Ambasadă Kosovo în Tirana[17][18]
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)
   4 Franţa Franța[19] 18 martie 2008 Ambasadă franceză în Priștina [20]
   Ambasadă Kosovo în Paris [17] Organizația Națiunilor Unite Membru permanent CSONU
   Uniunea Europeană Membru al Uniunii Europene (UE)
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   5 Turcia Turcia[21] 18 februarie 2008 Ambasadă a Turciei în Priștina[22]
   Ambsadă Kosovo în Ankara[18] Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   Candidat UE
   6 Regatul Unit Regatul Unit[23] 18 februarie 2008 Ambasadă Britanică în Priștina[24]
   Ambsadă Kosovo în Londra[25] Organizația Națiunilor Unite Membru permanent CSONU
   Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   7 Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii[26] 18 februarie 2008 Ambasadă SUA în Priștina[27]
   Ambasadă Kosovo în Washington, D.C.[17]
   Organizația Națiunilor Unite Membru permanent CSONU
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   8 Australia Australia[28] 19 februarie 2008 Relații diplomatice stabilite la 21 mai 2008 [29]
   Ambasadorul Australiei pentru Kosovo rezident în Viena[30]
   9 Senegal Senegal[31] 19 februarie 2008
   10 Letonia Letonia[32] 20 februarie 2008 Relațiile diplomatice stabilite la 10 iunie 2008[33]
   Ambasadorul Letoniei pentru Kosovo rezident în Ljubljana[34] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   11 Germania Germania[35] 20 februarie 2008 Ambasadă Germană în Priștina[36]
   Ambasadă Kosovo în Berlin[17] Organizația Națiunilor Unite În prezent membru non-permanent CSONU (nu era membru în momentul declarației sau recunoașterii)
   Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   12 Estonia Estonia[37] 21 februarie 2008 Relațiile diplomatice stabilite la 24 aprilie 2008[38]
   Ambasadorul Estoniei pentru Kosovo, rezident în Bruxelles[39] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   13 Italia Italia[40] 21 februarie 2008 Ambasadă Italiană în Priștina[41]
   Ambasadă Kosovo în Roma[17] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Națiunilor Unite Membru non-permanent CSONU în momentul declarației și recunoașterii (în prezent nu este membru)
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   14 Danemarca Danemarca[42] 21 mai 2008 Ambasadorul Danemarcei pentru Kosovo rezident în Vienna[43] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   15 Luxemburg Luxemburg[44] 21 februarie 2008 Biroul de legătură al Luxemburgului în Priștina[45] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   16 Peru Peru[46] 22 februarie 2008
   17 Belgia Belgia[47] 24 februarie 2008 Biroul de legătură al Belgiei în Priștina[48]
   Ambasadă Kosovo în Bruxelles[17] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Națiunilor Unite Membru non-permanent CSONU în momentul declarației și recunoașterii (în prezent nu este membru)
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   18 Polonia Polonia[49] 26 februarie 2008 Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   19 Elveţia Elveția[50] 27 februarie 2008 Ambasadăa a Elveției în Pristina din 28 martie 2008[51]
   Ambasadă Kosovo în Bern[17]
   20 Austria Austria[52] 28 februarie 2008 Ambasadă a Austriaei în Priștina[53]
   Ambasadă Kosovo în Viena[17][18] Uniunea Europeană Membru UE
   21 Irlanda Irlanda[54] 29 februarie 2008 Ambasadorul Irlandei pentru Kosovo rezident în Budapesta, a trimis scrisorile de acreditare la 11 noiembrie 2008[55] Uniunea Europeană Membru UE
   22 Suedia Suedia[56] 4 martie 2008 Biroul de legătură al Suediei în Pristina, biroul satelit al Ambasadei în Skopje[57]
   Ambasadă Kosovo în Stockholm.[58] Uniunea Europeană Membru UE
   23 Olanda Olanda[59] 4 martie 2008 Ambasadă a Olandei în Priștina[60]
   Ambasadă Kosovo în Haga.[61] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   24 Islanda Islanda[62] 5 martie 2008 Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   Candidat UE
   25 Slovenia Slovenia [63] 5 martie 2008 Ambasadă a Sloveniei în Priștina[64]
   Ambasadă Kosovo în Ljubljana.[58] Uniunea Europeană Membru UE
   Președinte de state al Consiliului Uniunii Europene în momentul declarației
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   26 Finlanda Finlanda[65] 7 martie 2008 Ambasadă a Finlandei în Priștina[66] Uniunea Europeană Membru UE
   27 Japonia Japonia[67] 18 martie 2008 Biroul de legătură al Japoniei de la Pristina, biroul satelit Ambasadei în Viena[68]
   28 Canada Canada[69] 18 martie 2008 Ambasadorul Canadei pentru Kosovo rezident în Zagreb[70] Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   29 Monaco Monaco[71] 19 martie 2008
   30 Ungaria Ungaria[72] 19 martie 2008 Ambasadă a Ungariei în Priștina [73] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   31 border Croaţia Croația[74] 19 martie 2008 Ambasadă a Croației în Priștina[75]
   Ambasadă Kosovo în Zagreb[58] Organizația Națiunilor Unite Membru non-permanent CSONU în momentul declarației și recunoașterii (în prezent nu este membru)
   Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   32 Bulgaria Bulgaria[76] 20 martie 2008 Ambasadă a Bulgariei în Priștina[77]
   Ambasadă Kosovo în Sofia[78] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   33 Liechtenstein Liechtenstein[79] 25 martie 2008 Interesele Liechtenstein sunt reprezentate prin ambasada Elveției[80]
   34 Coreea de Sud Coreea de Sud[81] 28 martie 2008
   35 Norvegia Norvegia[82] 28 martie 2008 Ambasadă a Norvegiei în Priștina[83] Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   36 Insulele Marshall Insulele Marshall[84] 17 aprilie 2008
   37 Nauru Nauru[85] 23 aprilie 2008 Relațiile diplomatice stabilite la 23 aprilie 2008.
   38 Burkina Faso Burkina Faso[86] 24 aprilie 2008 Organizația Națiunilor Unite Membru non-permanent CSONU în momentul declarației și recunoașterii (în prezent nu este membru)
   39 Lituania Lituania[87] 6 mai 2008 Relațiile diplomatice cu Republica Kosovo stabilite la 1 Septembrie 2008.[88] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   40 San Marino San Marino [89] 11 mai 2008
   41 Republica Cehă Cehia[90] 21 mai 2008 Ambasadă a Republicii Cehe în Priștina[91] Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   42 Liberia Liberia[92] 30 mai 2008
   43 Sierra Leone Sierra Leone[93] 31 mai 2008
   44 Columbia Columbia[94] 6 august 2008 Organizația Națiunilor Unite În prezent membru non-permanent CSONU (nu era membru în momentul declarației sau recunoașterii)
   45 Belize Belize[94] 7 august 2008
   46 Malta Malta [95] 21 august 2008 Uniunea Europeană Membru UE

   47 Samoa Samoa[96] 15 septembrie 2008
   48 Portugalia Portugalia[97] 7 octombrie 2008 Organizația Națiunilor Unite În prezent membru non-permanent CSONU (nu era membru în momentul declarației sau recunoașterii)
   Uniunea Europeană Membru UE
   Organizația Tratatului Atlanticului de Nord Membru NATO
   49 Muntenegru[98] 9 octombrie 2008 Relațiile diplomatice stabilite la 15 ianuarie 2010[99] Candidat UE
   50 Republica Macedonia Republica Macedonia[100] 9 octombrie 2008 Ambasadă a Macedoniei în Priștina.[101]
   Ambasadă Kosovo în Skopje[58]
   Relațiile diplomatice stabilite la 17 octombrie 2009.[102] Candidat UE
   51 Emiratele Arabe Unite Emiratele Arabe Unite[103] 14 octombrie 2008 Relațiile diplomatice stabilite la 27 aprilie 2010.[104]
   52 Malaysia Malaysia[105] 31 octombrie 2008
   53 Statele Federate ale Microneziei Statele Federate ale Microneziei[106] 6 decembrie 2008
   54 Panama Panama[107] 16 ianuarie 2009 Organizația Națiunilor Unite Membru non-permanent CSONU în momentul declarației (nu era membru în momentul recunoașterii; în prezent nu e membru)
   55 Maldive Maldive[108] 19 februarie 2009 Relațiile diplomatice stabilite la 16 aprilie 2009.[109]
   56 Palau Palau[110] 6 martie 2009
   57 Gambia Gambia[111] 7 aprilie 2009
   58 Arabia Saudită Arabia Saudită[112] 20 aprilie 2009 Relațiile diplomatice stabilite la 7 august 2009[113]
   Ambasadă Kosovo in Riyadh[114]
   59 Comore Comore[115] 14 mai 2009
   60 Bahrain Bahrain[116] 19 mai 2009
   61 Iordania Iordania[117] 7 iulie 2009
   62 Republica Dominicană Republica Dominicană[118] 10 iulie 2009
   63 Noua Zeelandă Noua Zeelandă[119] 9 noiembrie 2009 Relațiile diplomatice stabilite la 9 noiembrie 2009[119]
   64 Malawi Malawi[120] 14 decembrie 2009
   65 Mauritania Mauritania[121] 12 ianuarie 2010
   66 Swaziland Swaziland[122] 12 aprilie 2010
   67 Vanuatu Vanuatu[123] 28 aprilie 2010 Relațiile diplomatice stabilite la 23 septembrie 2010[124]
   68 Djibouti Djibouti[125] 8 mai 2010 În februarie 2011, ambasadorul sârb pentru Etiopia, Dragan Momcilović, a susținut că Djibouti era în proces de de-recunoașterea Kosovo[126]
   69 Somalia Somalia[127] 19 mai 2010
   70 Honduras Honduras[128] 3 septembrie 2010 Relațiile diplomatice stabilite la 2 decembrie 2010[129]
   71 Kiribati Kiribati[130] 21 octombrie 2010
   72 Tuvalu Tuvalu[131] 18 noiembrie 2010
   73 Qatar Qatar[132] 7 ianuarie 2011 Relațiile diplomatice stabilite la 7 ianuarie 2011[132]
   74 Guineea-Bissau Guineea-Bissau[133] 10 ianuarie 2011
   75 Oman Oman[134] 4 februarie 2011 Relațiile diplomatice stabilite la 4 februarie 2011[134]
   76 Andorra Andorra[135] 8 iunie 2011
   77 Republica Centrafricană Republica Centrafricană[136] 22 iulie 2011 Organizația Națiunilor Unite Membru non-permanent CSONU

   78 Guineea Guineea[137] 12 august 2011
   79 Niger Niger 16 august 2011
   80 Benin Benin 18 august 2011
   81 Sfânta Lucia Sfânta Lucia 19 august 2011
   82 Nigeria Nigeria 12 septembrie 2011
   83 Gabon Gabon 15 septembrie 2011
   84 Coasta de Fildeş Coasta de Fildeș 16 septembrie 2011
   85 Kuwait Kuwait 11 octombrie 2011
   86 Uganda Uganda 5 decemebrie 2011
   87 Ghana Ghana 23 ianuarie 2012
   88 Haiti Haiti 10 februarie 2012
   89 São Tomé şi Príncipe São Tomé și Príncipe 13 martie 2012
   90 Brunei Brunei 25 aprilie 2012
   91 Ciad Ciad 1 iunie 2012
   92 Papua Noua Guinee Papua Noua Guinee 28 octombrie 2012
   93 Burundi Burundi 28 octombrie 2012
   94 Timorul de Est Timorul de Est 20 septembrie 2012
   95 Fiji 19 noiembrie 2012
   96 Sfântul Kitts şi Nevis Sfântul Kitts și Nevis 28 noiembrie 2012
   97 Dominica Dominica 11 decembrie 2011
   98 Pakistan Pakistan 24 decembrie 2012
   99 Guyana Guyana 16 martie 2013
   100 Tanzania Tanzania[138] 29 mai 2013
   101 Yemen Yemen[139][140] 11 iunie 2013
   102 Egipt Egipt[141] 26 iunie 2013
   103 El Salvador El Salvador [142][143][144] 29 iunie 2013
   104 Tailanda Thailanda[145][146] 24 septembrie 2013
   105 Grenada[147]> 25 septembrie 2013
   106 Libia Libia[148][149]> 25 septembrie 2013
   107 Tonga Tonga[150]> 15 ianuarie 2014
   108 Lesotho Lesotho[151][152] 11 februarie 2014

  • Catun spune:

   Costele, tu chiar crezi fituicele KGBului din care postezi?
   Personajul acesta trist e din comicul absurdului,

 4. Clau spune:

  🙂 Potrivit rusilor, modificările în politica germană arată „înțelegerea greșită a esenței poziției părții ruse, care nu are ca scop o confruntare, ci o cooperare reciproc avantajoasă !!!! 🙂
  Adica mai pe intelesul Germaniei…rusii doresc „o cooperare reciproc avantajoasă” adica „ma fraierilor hai sa cooperam/impartim Polonia (ca Ucraina deja e promisa la altii)”. Imediat il si trimit pe Javrov si pe noul Goering (idiotul rogozin) sa rezolve documentatia, au ei hartie igienica destula…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top