kucimaFostul președinte al Ucrainei, Leonid Kucima, susține în noua ediție a cărții sale ”Rusia nu e Ucraina” că planurile Kremlinului privind federalizarea Ucrainei au drept țintă dezmembrarea țării, informează ziarul Golos Ucrainîi, citat de agenția Interfax.
„Atunci cînd Moscova cere ca Ucraina să fie transformată într-o federaţie este destul de evident că nu urmăreşte buna stare şi interesul poporului nostru, ci construirea unei fundaţii care să ducă la dezintegrarea Ucrainei, la transformarea ei într-un stat neputincios, amorf”, scrie Kucima în noua ediţie a cărţii a lucrării sale dedicate relațiilor bilateral ruso-ucrainene.

Potrivit fostului șef al statului ucrainean, federalizarea țării este primul pas către implementarea scenariului rusesc.

În acest sens, Leonid Kucima susține că identitatea naţională este piatra de temelie a supravieţuirii oricărei ţări, inclusiv a Ucrainei, care şi-a redobîndit independenţa după ce a făcut parte din imperiul rus timp de peste 300 de ani.
”Este necesar să formăm şi să consolidăm naţiunea civilă ucraineană. Toţi cetăţenii noştri, la Lugansk sau Liov, este necesar să se considere ucraineni, iar apoi se pot autointitula zapadeni, doneţeni, europeni, albi, tereştri şi chiar elfi. Sarcina noastră este să salvăm şi să construim o Ucraină unită posperă. Din acest motiv, federalizarea nu este pentru noi”, a scris fostul șef al statului ucrainean în cartea sa.

Rusia își arată forța militară la granița cu Ucraina

crimeeaMinisterul rus al Apărării a desfășurat la începutul săptămânii o serie de exerciții militare de mare amploare la granița cu Ucraina , în poligoanele din sudul, vestul și central țării la care au participat 12 000 de militari și 250 de avioane de vânătoare.
Cele 250 de avioane militare au atacat ținte ţinte din Aşuluk şi Kapustin unde au fost montate dispozitive antiaeriene de ultimă generaţie.Exercițiile militare ruse vin în contextul răcirii relațiilor cu oficialii NATO care monitorizează situația din Donbass unde Kremlinul continuă să îi susțină masiv cu armament și cu militari pe separatiștii pro-ruși.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top