Indicatorii anuali ai inflației, creșterea PIB-ului și veniturile reale ale populației din Rusia s-au dovedit a fi mai slabi decât previziunile oficiale, a anunțat pe Twitter Alexei Kudrin, șeful Camerei de Conturi a Rusiei, scrie newsru.com.

Astfel, dacă în septembrie 2017, creșterea PIB-ului pentru 2018 a fost prognozată la 2,1%, iar în octombrie 2018 prognoza a fost ajustată la 1,8%, în realitate, potrivit unei estimări preliminare a Camerei de Conturi, PIB-ul țării a crescut cu doar 1,5% comparativ cu anul 2017.

În ceea ce privește inflația, Kudrin a estimat-o la 4,2%, în timp ce prognoza din luna octombrie a presupus o creștere a prețurilor de 2,7%.

În cele din urmă, veniturile reale ale rușilor în 2018 nu au crescut, desi se estima o creștere de 0,4%.

Pe 25 decembrie, vicepremierul rus Anton Siluanov a declarat ca este nevoie de o restructurare a Rosstat din cauza cifrelor „teribile” în ceea ce privește veniturile populației. Cu o zi înainte, premierul Dmitri Medvedev a numit un nou șef al serviciului de statistica, pe Pavel Malkov, care anterior a deținut funcția de director al departamentului administrației de stat al Ministerului Dezvoltării Economice. Fostul șef al Rosstat, Alexander Surinov, a fost demis.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Kudrin despre economia rusă: ”Inflația este mai mare decât cea prognozată, creșterea PIB-ului – mai mică”

  1. bogdan spune:

    Si in Romania se creste PIB ul din pix si pe indatorare externa de catre guvernul penalilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top