Ministerul de Externe ucrainean a difuzat recent un material video filmat la Slaviansk, oraşul din care armata i-a alungat pe insurgenţi la finele săptămânii trecute. În video apar militantul ruso-armean Serghei Kurghinian şi insurgenţii separatişti din Doneţk.

SERGEY KURGINYANConform traducerii puse la dispoziţie de oficialităţile ucrainene, insurgenţii se plâng de calitatea slabă a armamentului primit de la ruşi şi de faptul că Moscova nu-i ajută cu suficiente arme.

Kurghinian – care pare să joace rolul de intermediar între Moscova şi separatişti – îi ceartă pe separatişti şi spune că plângerile sunt neîntemeiate.

Nu v-a furnizat Rusia asistenţă militară şi tehnică? Nu v-a dat Rusia arme şi mitraliere? Am văzut acest echipament militar în diferite puncte (…) Sunt vehicule blindate moderne, piese de artilerie autopropulsate„, susţine Kurghinian, conform unui material publicat de Hotnews.

Un lider al rebelilor a replicat însă că tunurile autopropulsate sunt „furate” şi unul din trei nu funcţionează. De asemenea, el invocă faptul că rebelii au primit „arme antitanc care urmau să fie distruse încă din 2001”. Unul din cinci lansatoare de grenade şi una din patru rachete antitanc nu pot fi utilizate, continuă acesta.

Pavel Gubarev, aşa-numitul „Guvernator Popular” al regiunii Doneţk a confirmat că rebelii au primit 30-40 de tancuri dar că „este nevoie de unităţi de luptă care să însoţească blindatele”.

În cele din urmă, Kurghinian recunoaşte că „până pe 3 iulie” calitatea armamentului rusesc primit de rebeli a fost „îngrozitoare” dar a promis că lucrurile se vor remedia. El a precizat că rolul său este „să convingă societatea rusă” că insurgenţii din Ucraina trebuie ajutaţi cu armament modern în cantităţi suficiente.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top