US Kurt_VolkerCunoscutul expert american în probleme europene şi fost ambasador al SUA la NATO, Kurt Volker nu este de acord cu cei care cred că SUA va „preda” Ucraina, inclusiv – prin impunerea ideii de federalizare a țării. Potrivit acestuia, Rusia este singura interesata de acest scenariu, care ar permite zonei de est a Ucrainei sa aiba independență de facto, dar aproape nimeni nu mai susține această idee, potrivit „Vocii Americii”.

„Acordul semnat la Minsk, în februarie, nu ar trebui să fie numit acord de pace, ci de împărțire a Ucrainei, impus Kievului de Germania, Rusia și Franța. Acum, aceasta divizare a tarii este monitorizată de către comunitatea internațională prin OSCE. În ceea ce priveşte acordul de la Minsk – nu este soluția, ci problema, pentru că, de fapt, acesta da legitimitate invaziei Rusiei in Ucraina,”- subliniază Volker.

Mai interesant este ca Rusia nu respecta nici aceste acorduri.

omuleti bVolker a sugerat că Moscova va continua să influențeze situația din Ucraina. Luna august este întotdeauna periculoasa, când Rusia ar putea „încerca să facă ceva.” Printre posibilele obiective ale agresiunii ruse expertul a numit Mariupol, Odesa, Harkov. „Occidentul ar trebui să fie pregătite pentru acest lucru”, spune Volker.

Cu toate acestea, potrivit expertului american, Rusia, în acest stadiu, nu urmăreste obiective specifice tactice. Moscova vrea sa fie singurul centru de influență, încearcă să strângă legaturile cu toti rusofonii de rusă din regiune: „Rusia vrea să domine fosta Uniune Sovietică, sa ia decizii în Georgia, Ucraina, Belarus și alte țări.” În cele din urmă, Moscova dorește să fie percepută ca o putere mondială cu care sa se consulte celelalte puteri.

granita GeorgieiPrin acțiunile sale de schimbare unilaterală a frontierelor din Georgia, Rusia încearcă să distragă atenția de la Ucraina, unde, de asemenea, schimba unilateral granițele, spune Volker. Moscova amintește astfel Occidentului ca acestea nu este prezent în Georgia, în timp ce Rusia – este. În plus, aceste acțiuni demonstrează capacitatea Rusiei de a ocupa, atunci cand vrea, parte a teritoriului georgian.

Georgia nu trebuie sa răspunda la aceste provocări cu acțiuni militare ruse. În schimb, comunitatea internațională ar trebui să fie implicata activ, făcând astfel dificile toate acțiunile Rusiei, spune fostul ambasador al SUA la NATO.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top