Creșterea produsului intern brut al Ucrainei în al doilea trimestru al acestui an a fost de 3,8%, față de un nivel proiectat de 3%, a anunțat miercuri premierul ucrainean Vladimir Groisman, în timpul prezentării rezultatelor activității executivului pentru primele nouă luni ale anului 2018.

„În al doilea trimestru, creșterea PIB-ului a fost de 3,8%, față de proiecția de 3%. Aceasta înseamnă că vom produce bunuri de consum și servicii în valoare nominala de un trilion de grivne, mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anilor 2017 și 2018”.

Premierul a adăugat că, în primele nouă luni ale acestui an, veniturile bugetului de stat s-au ridicat la 674,8 miliarde hrivne, ceea ce este cu 89 miliarde de hrivne mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului 2017.

Veniturile bugetelor locale, fără transferuri de la bugetul de stat, s-au ridicat la 188,3 miliarde hrivne, iar transferurile de la bugetul de stat la bugetele locale – 225,8 miliarde hrivne.

Banca Națională a Ucrianei a prezis o creștere a PIB-ului Ucrainei în 2018 de 3,4%, cu o inflație de 8,9%. Proiectia guvernulului prevede o crestre de 3,2% și o inflație de 9,9%.

La rândul sau, Fondul Monetar Internațional a îmbunătățit prognoza creșterii economice ucrainene în anul curent la 3,5, față de 3,2% în prognoza din luna aprilie.

În același timp, FMI a diminuat prognoza creșterii economiei ucrainene în 2019 la 2,7%, față de  3,3%.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Kyiv: PIB-ul Ucrainei a crescut cu 3,8%

  1. bogdan spune:

    Sa moara godacii de ciuda ca ei au la jumate crestere economica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top