Președintele așa-zisului parlament al Transnistriei, fost ”ministru al Afacerilor Interne” al autoproclamatei Republicii Moldovenești Transnistrene, Vadim Krasnoselski a câștigat ”alegerile prezidențiale” organizate în stânga Nistrului și la Tighina, potrivit Interfax

Datele exit-poll-ului alegerilor de duminica, 11 decemrbie, îl arata pe Krasnoselski câștigător cu 69,8% din voturi total exprimate. Pentru actualul „președinte” al Transnistriei, Evgheni Șevciuk au votat 18,8%.

Potrivit „VCIOM”, rata de participare a fost de 52% din cei peste 400 de mii de înscrisi pe ”listele electorale”.

Originar dintr-un sat siberian, din tata ucrainean, colonelul de miliție Krasnoselski a fost inclus, pe 25 februarie 2008, în lista neagra a transnistrenilor cărora li se interzic călătoriile în spațiul UE, fiind considerat răspunzător de lipsa unei soluționări politice a conflictului transnistrean din Republica Moldova.

În agust 2007, Krasnoselski anunța că „cimitirul ostașilor români de la Tighina va fi lichidat, iar pe locul său va fi inaugurat un complex memorial al ostașilor Armatei Roșii, căzuți în luptele împotriva ocupanților fasciști”.

Krasnoselki: „În cimitirul de la Tighina sunt înhumați nu doar ostași ai armatei române, așa cum a scris o parte din presa de la București, orbită de ură împotriva republicii noastre și dominată de porniri revanșarde, ci peste 5.000 de soldați ai Armatei Roșii, căzuți în luptele împotriva regimului fascisto-român”, a mai adăugat el, acuzând presa românească și administrația de la București că dezinformează constant opinia publică în legătură cu acest subiect

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to La ”alegerile” din Transnistria câștigă un colonel de miliție aflat pe lista neagră a UE

  1. Bukovineanul spune:

    Ce cauta astia la Tighina?
    Cum au perimis autoritatile ca primatele astea sa avanseze pe malul celalalt al Nistrului???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top