USSRRusia aniverseaza 25 de ani, dar politicienii cer întoarcerea la URSS, idealizează regimul sovietic şi comunismul. Mai mult chiar,  comuniștii cer canonizarea lui Stalin, scrie Gazeta Wyborcza.

Cei mai „trasniti” politicieni comunisti  – Valeri Raskin și Serghei Obuhov – cer Dumei de Stat includerea in Codul penal a unui articol care sa pedepseasca orice comparaţie între regimurile stalinist din URSS și hitlerist din Germania. Ei vor, de asemenea, sa se interzica opiniile care sustin ca organizarea celui de-al treilea Reich era  superioara imperiului sovieticilor.

În cazul în care ideile comuniștilor vor prinde viață (ceea ce este destul de posibil), la Moscova nu se va mai putea declara că, în 1939, Stalin, în complicitate cu Hitler, a ocupat o parte din Polonia și a inrobit popoarele din estul Europei, supunadu-le represiunilor. „Ideea lui Raskin și Obuhov este ca oricine îndrăznește să vorbească despre asta, sa fie trimis imediat la puscarie pe 10 ani. Condamnare prevazuta în Rusia pentru viol în grup, „- subliniază jurnalistii Gazeta Wyborcza.

Dar cu protecția memoriei lui Stalin – responsabil de epurări sângeroase, Gulag, deportări, tortură, cruzimile NKVD – nu se termina totul.

rusia versus URSSÎn cercurile bisericești a avut loc recent un scandal generat de scriitorul ortodox-imperialist Alexandr Prohanov. El si colegii sai a aparut la slujba de rugăciune pe Prokhorovka, un camp în apropiere de Belgorod, pe locul unor lupte grele ale Armatei Rosii în 1943, însoțit de un preot cu icoana Maicii Domnului, pe care era reprezentat şi Stalin cu mareșalii sai.

Prohanov încearcă să combine tradiția comunistă cu cea bisericeasca și ţarista. Acum, el are propria sa emisiune la o mare televiziune de stat și în alte medii. El conduce „Clubul Uzborski”, o adunare de experti care lucreaza la o noua mitologie pentru Kremlin. Acesta trebuie să combine lunga tradiție scitic0-tarist0-patriarhala, cu cea a secretarilor generali ai PCUS și Gagarin.

Biserica Ortodoxa Rusa îi respinge pe admiratorul lui Stalin. In legatura cu „icoana” lui Stalin ea a spus că aceasta nu poate fi considerata icoana pentru ca nu reprezinta sfinți canonizați, iar preotul care o purta este un impostor. Comunistii nu au intarziat sa vina cu propunerea privind canonizarea lui Stalin.

Într-un efort de reanimare a comunismului, liderii acestui partid vin si cu idei de-a dreptul fantastice.

Cu câteva zile în urmă, comunistii au pregătit un alt proiect de lege: introducerea în toate școlile a unor „supraveghetori”, un fel de comisari care sa spioneze elevii și profesorii. Pe aceste poziții comuniștii propun să fie numiti militari pensionati. Ei ar asculta nu de conducerea școlii, ci de Ministerul Educației. În atribuțiile „comisarilor de școală” ar trebui să intre monitorizarea activităților profesorilor și supravegherea ideologica a materiei predate tinerilor.Comunisti Donetk

Autorii ideii spun că încearcă să stopeze astfel degradarea morala a societatii, care a avut loc în cei 25 de ani de umanizare a sistemului de învățământ din Rusia.

Un alt proiect de lege al comuniștilor propune în Rusia interzicerea organizațiilor care trimit tinerii la studii in strainatate.

„Vineri, Rusia sărbătorește ziua naţionala, a 25-a aniversare a adoptării Declarației de Suveranitate …A trecut un sfert de secol, dar apelul „back in USSR” este mai viu ca niciodata”, conchide Gazeta Wyborcza.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top