Rusia nu poate depăși decalajul față de țările occidentale cele mai dezvoltate după cei mai importanți indicatori ai bunăstării cetățenilor, sunt concluziile experților de la Boston Consulting Group (BCG), care au prezenta raportul lor anual, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG).

Federația Rusă se află nu numai în urma țărilor europene dezvoltate, ci și a multora dintre vecinii săi asiatici, cum ar fi India, China, Vietnam și chiar Mongolia.

Nivelul bunăstării economice a cetățenilor din diferite țări este evaluat de experții BCG pe baza propriului indice SEDA (Sustainable Economic Development Assessment – evaluarea dezvoltării economice durabile), care ia în considerare zece indicatori: educația, ocuparea forței de muncă, sănătate, venituri, stabilitatea economică, mediul, participarea civică, infrastructura, eficiența administrației publice, egalitatea veniturilor.

Analiza acestor date permite evaluarea dinamicii relative a bunăstării cetățenilor in 162 de țări ale lumii, declară BCG. Indicele permite măsurarea bunăstarii fiecărei țări atât din punct de vedere static, cât și dinamic.

Rezultatele au fost împărțite în patru mari categorii: „înalt și în creștere”, „scăzut și în creștere”, „înalt și în scădere”, „scăzut și în scădere”.

„Poziția cea mai avantajoasă pe această hartă este a țărilor care se află în primul grup. Ele nu numai că au atins un nivel înalt de bunăstare a cetățenilor, dar continuă să facă progrese suplimentare în această direcție. Cele mai defavorizate ar trebui să fie considerate statele din ultimul grup, al patrulea: starea actuală și dinamica de dezvoltare sunt mai slabe decât în ​​majoritatea celorlalte țări. Ele au rămas în urmă și decalajul continuă să crească”, explică experții.

Rusia intră în a treia categorie. Dupa nivelul bunăstării actuale, țara se află în urma principalelor state  dezvoltate, iar în funcție de dinamica dezvoltării – este depasita și de multe țări asiatice, este concluzia expertilor citati de NG.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 4,50 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to La capitolul bunăstarea cetățenilor săi Rusia începe să fie depășită și de Mongolia

 1. ion spune:

  Putin=Stalin ! Individul aduce saracie, minciuna, crima, dictatura, razboi !

 2. bogdan spune:

  Taranu Ion(Noada Sulii) = Idiotum Maximus !

 3. bogdan spune:

  Pt Taranu Ion ! Ai dreptate referitor la sanctiuni ! Dar nu era mai bine ca voi godacii sa fi stat la voi in tara fara sa invadati Georgia si Ucraina -si sa retrageti trupele si din Moldova ? Daca ati fi stat la voi acasa cum sta si restul Europei ati fi fost o natiune respectata care se dezvolta civilizat precum Europa Democratica si nu ati fi avut probleme cu nimeni ! Dar voi condusi de demantul pitic trebuie sa atacati alte state carora sa le furati teritorii astfel ca restul Lumii pe buna dreptate sa va impuna sanctiuni ! Si astea vor continua -si se vor amplifica zeci de ani de acum incolo pana cand veti reveni la normalitate si la respectarea dreptului international si a frontierelor tarilor vecine ! Cuba tot asa a facut si se vede unde a ajuns ! Daca sunteti invidiosi pe Cuba sau NKorea si vreti sa fiti la fel ca ei puteti continua tot asa ! Veti reusi !

 4. yehudy spune:

  draga ivan, nu te aud 🙂
  mongolii din iurte traiesc mai bine decat rusii 🙂

 5. bogdan spune:

  Scuzati dragi tavarashi dezinformatori din vestul decadent ! Noi avem cea mai dezvoltata ieconomie din Lume tavarashi ! groh groh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top