curs rubleLa data intrării în vigoare a noilor reguli privind schimbul valutar in Rusia, publicatia Fontanka.ru din Sankt-Petersburg s-a interesat ce acte ar trebui sa prezinte un cetatean care doreste sa cumpere 200 de dolari SUA.

Astfel, în primul rand, inainte de tranzactie, cetateanul va trebui sa completeze un formular, in care să precizeze detaliile privind veniturile sale și reputația de afaceri, precum și sa prezinte „informații cu privire la sursele de venit și (sau) alte bunuri ale clientului” .

Într-o notă de subsol la ultimul paragraf se prevede că clientul trebuie să furnizeze copii ale documentelor care confirmă originea veniturilor sau a bunurilor – contracte de vânzare, declarații fiscale și așa mai departe.

Un formular separat se completeaza în cazul în care banca „are motive să creadă că beneficiarul efectiv este o persoana terța. În acest caz, clientul va indica toate datele de identitate ale persoanei in cauza, iar dacă persoana este străina – va prezenta permisul de sedere, pașaportul străin și așa mai departe.

Incepand cu 28 decembrie, toate casele de schimb valutar din Rusia au început să lucreze conform noilor reguli emise de Banca Centrală a Rusiei. Esența modificărilor este că de acum încolo, cumpărătorul de valută străină în valoare de mai mult de 15 de mii de ruble (211 dolari) va trebui sa prezinte datele de identificarea complete – actul de identitate, sa completeze un formular special, al cărui conținut nu este clarificat, precum și sa prezinte acte doveditoare privind provenienta banilor.

Anterior, aceste reguli se aplicau la schimburile valutare de peste 600 de mii de ruble (8.500 dolari), iar pentru sume mai mici era suficient actul de identitate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

8 Responses to La cumpărarea valutei, rușii vor fi obligați să se prezinte cu acte ca la credite

  1. yehudy spune:

    draga ivan, putin a luat-o pe urma lui ceausescu: inceppe controlul valutei in rusia 🙂
    draga ivan, urmeaza ca orice cetatean rus care detine valuta sa fie trimis la puscarie 🙂
    draga ivan, urmeaza ca alimentele sa fie cartelate in rusia 🙂
    draga ivan, urmeaza ca putin sa sfarseasca ca ceausescu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top