Vizita în Grecia a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care era planificată în una din lunile următoare, este puțin probabil să se materializeze, transmite Interfax, citând o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei.

„Invitația adresată ministrului de externe rus de a vizita Grecia a fost primită în urmă cu câteva luni, iar vizita a fost planificată pentru toamna, – a spus sursa – .. Dar, în momentul de față, având în vedere situația actuală, nu înțelegem cu mar putea fi realizată aceasta vizita în principiu“.

Reamintim, pe 11 iulie, autoritățile elene au anunțat expulzarea a doi diplomați ruși și interdictia de intrare in țară pentru alti doi membri ai corpului diplomatic. Decizia privind expulzarea diplomaților ruși a fost confirmată de reprezentantul oficial al Guvernului Greciei, Dimitris Dzanakopulos, potrivit Tass.

Dimplomatii rusi au fost acuzați că au intervenit în afacerile interne ale Greciei și în diverse acțiuni ilegale, subminând securitatea națională a Greciei. Diplomații ruși au încercat să obțină unele informații, dar și au dat mită oficialilor greci. În plus, acțiunile oficialilor ruși au vizat disputa dintre Grecia și Macedonia în jurul numelui acestui stat.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a declarat că expulzarea diplomaților ruși din Grecia atrage după sine efecte în oglindă și să nu va aduce nimic pozitiv în relațiile bilaterale dintre Moscova și Atena.

Adăugăm că deteriorarea relațiilor dintre Moscova și Atena se produce în ciuda faptului că Grecia a fost de cele mai multe ori favorabilă Rusiei. De exemplu, în cazul otrăvirii in Marea Britanie a fostului colonel GRU Serghei Skripal, Atena nu a urmat exemplul altor țări occidentale, care au expulzat diplomați ruși din cauza atacului chimic. Poziția autorităților elene nu a trecut neobservată de Moscova, care a salutat aceasta atitudine.

Cu toate acestea, după cum afirmă presa greacă, în ultimul timp, diverse cercuri au intervenit în afacerile interne ale țării, promovând interesele Rusiei. În special, s-a încercat mituirea functionarilor unor municipii, precum și câștigarea prin intermediul banilor a bunavointei unor mitropoliți ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, pentru a obține influență asupra Athosului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Lavrov renunță la vizita programată în Grecia

  1. bogdan spune:

    Pe porci ii manank in kur ! Sa stea drakului la ei in cocina si sa nu mai intervina in treburile interne ale tarilor din Lumea Civilizata ! Spurcata si inapoiata specie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top