mistralDacă contractul dintre Franța și Federația Rusă cu privire la livrarea celor două nave port-elicopter de tip Mistral va fi reziliat există posibilitatea ca navele să fie demontate sau scufundate în largul mării potrivit jurnaliștilor publicației franceze le Figaro. ” Printre principalele variante luate în calcul de Paris este analizată și posibilitatea distrugerii port-elicopterelor. Acestea vor fi demontate sau scufundate în largul mării” arată jurnaliștii francezi. Pe de altă parte, dacă autoritățile franceze ar lua în calcul varianta de finalizare a contractului cu Federația Rusă și cele două nave Mistral vor fi livrate către partea rusă ar fi în opinia jurnaliștilor de la Le Figaro ar fi ”șocantă”. În acest sens, Le Figaro punctează faptul citând un înalt demnitar din cadrul forțelor militare franceze că utilizarea cele două nave Mistral destinate Rusiei, Vladivostok și Sevastopol este puțin probabilă de către marina franceză întrucât au fost construite în conformitate cu standardele militare ruse. O posibilă recondiționare a acestor nave militare este exclusă întrucât ar costa prea mult și în opinia jurnaliștilor de la Le Figaro principala variantă ar fi găsirea unor noi cumpărători. Astfel că, printre potenţialii clienţi s-ar înscrie Canada, Egipt şi ”o ţară nord-europeană”.Situația militară din Estul Ucrainei precum și sancțiunile impuse Rusiei de către comunitatea internațională pentru susținerea tacită a separatiștilor de pe frontul ucrainean au determinat Parisul să suspende furnizarea celor două nave de tip Mistral forțelor navale ruse. Prima navă botezată sugestiv ”Vladivostok” a fost lansată official la apă în octombrie 2013 și urma să fie predată Rusiei anul trecut în timp ce a doua navă, Sevastopol urma să fie livrată Kremlinului în a doua parte a lui 2015.
Hollande: Franța ar putea returna banii pe navele Mistral Rusiei
franÎn aprilie, președintele Republicii Franceze,Francois Hollande, a recunoscut public, că Franța ar putea returna banii plătiți de Rusia pentru achiziționarea a două nave de război Mistral a căror livrare a fost suspendată în luna noiembrie, din cauza crizei ucrainene.
”Pentru moment livrarea nu este posibilă. Există o negociere pentru a găsi o soluție de criză. Franța ar putea returna banii primiți”, a declarat președintele francez, cu două zile înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin, de la Erevan. La rândul său, Vladimir Putin a anunțat în urmă cu aproximativ o lună că Rusia intenționeaza să solicite rambursarea sumelor plătite pentru contractul evaluat la aproape 1,2 miliarde de euro și încheiat în iunie 2011, în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy. Din suma totală, autoritățile ruse au achitat circa 800 de milioane de euro. ” Eu presupun că francezii sunt oameni corecți și ne vor returna banii”, a declarat Putin, explicând că pentru moment nu intenționează să solicite penalități. În momentul de față, forțele navale franceze dețin două nave de tipul Mistral care au cea mai modern tehnologie după portavionul Charlles de Gaulle. Acest tip de nave, au o lungime de circa 199 de metri, o lățime de 32 metri și o greutate de 21 600 tone. Pot găzdui 16 elicoptere alături de patru vase de debarcare, 16 tancuri și 100 de vehicule militare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top