Proiectul de lege „Contramăsuri prin sancțiuni împotriva inamicilor Americii“, care a fost adoptat de Camera Reprezentanților din SUA, acordă un loc important sprijinului suveranitatii și integritatii teritoriale a Ucrainei, precum și înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, se precizeaza în mesajul Ambasadei Ucrainei în SUA.

Proiectul de lege prevede în mod clar că politica Statelor Unite este de a sprijini Guvernul Ucrainei în restaurarea suveranității și integrității teritoriale, condamnă eforturile destabilizatoare ale Guvernului Federației Ruse în Ucraina.

În plus, Statele Unite au confirmat respingerea anexării ilegale a Crimeei de către guvernul rus sau respingerea oricărei ocupatii de teritorii ale Ucrainei cu folosirea forței militare.

Documentul prevede, de asemenea, asistență pentru reforma sectorului energetic al Ucrainei în vederea reducerii dependenței de resursele energetice rusești și continuarea punerii în aplicare a contramasurilor care sa blocheze proiectul conductei de gaz „Nord Stream-2“.

De asemenea, legea confirma sanctiunile în vigoare împotriva Rusiei și creează un mecanism de  aprobare obligatorie a Congresului SUA a oricarei decizii a președintelui SUA de a slăbi sancțiunile anti-rusești.

Ea prevede posibilitatea de a impune sancțiuni împotriva întreprinderilor rusești de stat active în industria extractivă și metalurgică și a transportului feroviar; intensifică sancțiunile sectoriale anti-ruse împotriva sectorului financiar și a sectorului energetic din Rusia.

De asemenea, este avută în vedere impunerea de sancțiuni în legătură cu activitățile Guvernului rus în direcția subminării securității cibernetice; împotriva persoanelor care sunt responsabile de încălcarea drepturilor omului pe teritoriile ocupate de Rusia, contra persoanelor care acționează în interesul sectorului apărării și serviciilor de informatii ruse,  precum și în ceea ce privește persoanele fizice străine și entități care contribuie la consolidarea capacităților defensive ale guvernului sirian.

Proiectul de lege ofera dreptul președintelui SUA ca, în coordonare cu aliații Statelor Unite, să impună sancțiuni împotriva persoanelor și entităților care contribuie la dezvoltarea și întreținerea conductelor de petrol și gaze rusești.

Totodata, prin lege se infiinteaza un „Fond pentru contracararea influenței ruse“, care alocă un buget de 250 de milioane $ pentru anii fiscali 2018-2019.

Înainte de a intra in vigoare, legea adoptata de Camera Reprezentanților trebuie să fie aprobată de Senat și semnata de președintele SUA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,40 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Legea care înăsprește sancțiunile împotriva Rusiei: Detaliile documentului

 1. Putimon spune:

  România înainte de toate şi de toţi!

  Toa’şe Ventilator, sunt nişte sancţiuni care nu afectează cu nimic Măreaţa şi Puternica economie putleristă. Iar Armata Homuleţilor-Verzui, cu atât mai putin.

  Rubla creşte, samagonul curge şi hrişca se umflă! „Toată lumea râde, cântă şi dansează!”
  Nu spuneau trollii că sancţiunile sunt frecţie la ţeava de tun? Ce-i cu atâte supărare, băi Vinilă?Fii bărbată!

  Russia să nu se teamă şi să dea şi ea drumul la sancţiuni similare împotriva amerlocilor. Uite-aşa!:)

  Ăstea cu Apocalipsa cu Baba Yaga şi cu Michiduţă s-o spui lu’ Kirillov sau lu’ Mutulov! E pentru neşcolarizaţii mujici, bre Vintil-Fitil de Babuin!

  Noi rămânem cu Eminescu: „Ce e scris şi pentru noi/ Bucuroşi le-om duce toate/ De e pace de-i război…”
  Da’ e bine să fim pregătiţi de război. Şi nu amerlocii ne ameninţă…..

 2. Lucia spune:

  Draga tovarase Marius Vintila, nu are rost sa te chinui in limba romana daca nu o cunosti bine. Scrie in limba ta materna, limba rusa, ca tot se va gasi cineva sa rada de prostiile pe care te scremi sa le postezi.

 3. yehudy spune:

  hitler a anexat austria si cehoslovacia sub pretextul apararii germanilor 🙂
  putin a procedat la fel ca hitler: a anexat crimeea sub pretextul apararii rusilor 🙂
  deci regimul corupt putin este un regim nazist, actioneaza dupa modelul regimului nazist al lui adolf hitler 🙂
  singura deosebire intre regimul nazist adolf hitler si regimul nazist corupt vladimir putin este ca in panama regimul nazist corupt putin depune zeci de milioane de euro in fiecare luna 🙂

 4. bogdan spune:

  Marius Ventil ! Mai bine grohai direct in lb porceasca ! Nu mai spurca lb romana diavol sovietic ce esti ! Si asa nu te citeste nimeni pork de Transnistria !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top